Košarka

Jokić se upisao u povijest, ali večer su mu pokvarili Booker i Durant

Krešimir Milić • subota, 06.05.2023.
Jokić se upisao u povijest, ali večer su mu pokvarili Booker i Durant
Foto: AP Images

Sunsi su došli do prve pobjede u seriji s Nuggetsima. Celticsi poveli u seriji s Philadephijom…

Gostujuća pobjeda za Boston Celticse značila je preokret u seriji. Slavljem kod Philadelphije u Wells Fargo Centru 114:102 preokrenuli su Celticsi seriju i poveli s 2:1.

Igraj na NBA doigravanje na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prije samog susreta održana je svečanost u čast Joela Embiida. On je u društvu obitelji i suigrača primio nagradu za MVP-a NBA lige.

Baš on je i bio najbolji strijelac ovog susreta s 30 poena, a uz to je uhvatio 13 skokova i upisao tri asistencije. Double-double je imao i James Harden u redovima Sixersa sa 16 poena i 11 asistencija.

Gosti su ipak imali više raspoloženih igrača pa je Jayson Tatum ubacio 27 poena uz 10 skokova i pet asista, dok je Jaylen Brown dodao 23, a Al Horford 17 poena.

U drugom susretu sinoć je Phoenix Suns došao do prve pobjede u seriji s Denver Nuggetsima. Pred domaćim navijačima na krilima Devina Booker i Kevina Duranta slavili su 121:114, a sjajnu partiju za goste pružio je Nikola Jokić.

Njegov triple-double od 30 poena, 17 skokova i 17 asistencija nije bio dovoljan za slavlje, ali je za ispisati povijest. Srpski košarkaš postao je prvi koji je u jednoj utakmici doigravanja upisao barem 25 poena, 15 skokova i 15 asistencija.

Raspoložen je bio i Jamal Murray koji je ubacio 32, no domaće zvijezde su briljirale pa je tako Booker završio susret s 47 poena, šest skokova i devet asistencija, dok je Durant ubacio 39 uz devet skokova i osam asista. Trenutni rezultat u seriji je 2:1 za Nuggetse.

Doigravanja NBA:
Philadelphia - Boston 102: 114 (1:2)
Phoenix - Denver 121:114 (1:2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!