Ostali sportovi

Odbojkaši Mladosti potpuno okrenuli seriju i uzeli titulu prvaka Hrvatske

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 06.05.2023.
Odbojkaši Mladosti potpuno okrenuli seriju i uzeli titulu prvaka Hrvatske
Foto: Pixsell

Odbojkaši Mladosti osvojili su u dramatičnom doigravanju naslov prvaka Hrvatske, njihov 22. u Lijepoj našoj. Nakon 76 minuta igre s 3:0 su pobijedili Mursu Osijek s 3:0 (18, 12, 22), na njihovom terenu i pred njihovom publikom.

Osječani su poveli u seriji s 2-0, nakon dvije 3:0 pobjede nad Zagrepčanima, a onda su se doista, kako je rekao trener Mladostaša Ratko Peris, Zagrepčani "izdigli kao ptica Feniks iz pepela", i dobili sljedeća tri susreta u nizu. Od toga dva usred Osijeka...

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

I treći je susret sličio svakom od protekla tri, Mladost je dominirala cijelo vrijeme, Osječani bez ideje kako bi ih spriječili u tom naletu. Bezizražajnih pogleda, beskrvni u licu, odbojkaši Murse djelovali su neprepoznatljivo u odnosu na cijelu sezonu u kojoj su dominantno osvojili prvo mjesto u regularnom dijelu Superlige. Jednostavno, Osječani nisu u posljednja tri susreta pronašli formulu kako parirati samouvjerenim Mladostašima koji su ih na kraju 'samljeli'.

Od prvog poena, od prvog seta, Mladost je djelovala jače, kompaktnije, spremnije da obrani naslov prvaka. Poveli su gosti s 3:1, nakon 7:4 Osječani traže time out, ali bez uspjeha. Odlaze gosti na 12:6 i održavaju prednost do kraja seta, koji su dobili sa 25:18. U tom su dijelu igre mladostaši imali 15 poena u napadu, domaći deset, četiri bloka prema dva Murse... Sve je štimalo u njihovim redovima, za razliku od domaćina koji je izgledao u pojedinim trenucima kao razbijena vojska...

Drugi set ponovno otvara Mladost jako, s 3:0, imaju 11:4, kasnije i 18:8, da bi se na kraju završilo s za domaćina tragičnih 25:12. Gobitak samopouzdanja kod domaćina mogao se gotovo opipati...

Tek se u trećem malo rasplamsala igra, no i tu Mladost ima početnu prednost, vodi 4:1 i mirno diktira tempo do kraja. Mursa doduše izjednačava rezultat na 14:14 i 18:18, no nema u njihovoj momčadi dovoljno vjere u konačnu pobjedu. Posljednji egal bilježimo kod 22:22, a onda Mladost preko Eckera (13 poena na kraju) i Zeljkovića (14 poena) odlazi do 25:22 i pobjede od 3-0 u petoj finalnoj utakmici prvenstva Hrvatske.

Statistika je također neumoljiva, Mladost je na kraju imala 38 poena u napadu, Osječani deset manje, 12 poena blokom, Osječani tek šest, četiri as servisa prema tri domaćina i 15 pogrešaka prema čak 23 Murse.

Nakon utakmice srebrne medalje domaćinima je podijelio stručni tajnik HOS-a Ivan Donald Marić, a dopredsjednik HOS-a Josip Škorić pehar. Škorić je mladostašima dodijelio i zlatne medalje, a pehar su dobili iz ruku predsjednika HOS-a Frane Žanića.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!