Nogomet

Bišćan već bira kadar za iduću sezonu, a Osijeku treba pobjeda za Europu

Krešimir Milić • nedjelja, 07.05.2023.
Bišćan već bira kadar za iduću sezonu, a Osijeku treba pobjeda za Europu
Foto: HINA

Osječani imaju jasan cilj do kraja sezone, a u tome im treba i danas pobjeda protiv Dinama. Na Gradskom vrtu u 33. kolu SuperSport HNL-a odigrat će jednu od posljednjih utakmica na ovom stadionu…

Odličnu priliku za vratiti se na treće mjesto dobili su Osječani nakon jučerašnjeg remija Rijeke i Istre 1961. Loša forma ovog proljeća Osijeka značila je prekid borbe za drugu poziciju, a buđenje Riječana dovelo je ponovno do rivaliteta za europske pozicije.

Igraj na Osijek - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Osijek je dobio priliku, ali neće biti jednostavna jer u goste im u 33. kolu dolazi Dinamo. Iako su Zagrepčani osigurali titulu neće dati tek tako popust Osječanima danas. Najavio je to i Igor Bišćan, ali je i dodao da će zasigurno danas početi s nekoliko novih igrača.

Bišćan prije početka iduće sezone želi vidjeti na koja može računati već za pripreme od mladih. Neke je ostavio u Zagrebu s obzirom da su u borbi s Hajdukom za juniorsku titulu, a neke je poveo na put u Osijek. Do kraja su ostale četiri utakmice i naglasio je Bišćan da će svi dobiti određenu minutažu na temelju koje će procijeniti mogućnosti.

Baš dok Bišćan probire po kadru s kim će računati u idućoj sezoni to može biti prilika za Stjepana Tomasa i Osijek. Od dolaska Tomasa na klupu upisuju samo pobjede, a kako su sami rekli stigla je nova energija u klub.

Na valu te energije mogao bi pasti danas i Dinamo, a Osijek onda i preuzeti treće mjesto čiji bi se konačni vlasnik mogao odlučiti u posljednjem kolu kad na zatvaranju Gradskog vrta gostuje Rijeka.

Što su rekli?

Stjepan Tomas, trener Osijeka:“Poslije dvije pobjede i šest bodova vratilo nam se samopouzdanje. Momčad je na dobrom putu, očekuje nas teška utakmica s prvakom, za nas iznimno važna. Želimo nova tri boda, što prije osigurati plasman u Europu. Imamo snage i kvalitete da to napravimo. Igrao sam u dva velika rivala u Turskoj. Kada sam igrao za Fener, davao sam cijeloga sebe. Isto tako je bilo kada sam prešao u Galatasaray, gdje sam igrao kao da sam njegov navijač od prvog dana. Profesionalac sam i moje emocije žive i rade za klub u kojem radim. Srce i duša su mi u Osijeku. Živim za ovaj klub i grad i želim uspjeh s Osijekom.“

Igor Bišćan, trener Dinama:“Očekujem zahtjevnu utakmicu u svakom slučaju. Oni su još u borbi za Europu i sad su nakon dva pozitivna rezultata sigurno podigli samopouzdanje te ga dodali na kvaliteti koja je bila tamo. Znamo i da rezultati koji su bili prije nisu u skladu s kvalitetom igrača koje imaju. Dolaskom novog trenera sad su i došli rezultati tako da nas očekuje jedna ekipa koja je u uzlaznoj putanji i ima veliki motiv. Sigurno će biti zanimljiva utakmica i mi vjerujemo da ćemo doprinijeti tome da utakmica bude kvalitetna. Na kraju i nadamo se osvojiti sva tri boda.“

Mjesto, vrijeme, sudac

Gradski vrt, Osijek, 17 sati

Suci:Duje Strukan, Alen Jakšić, Goran Perica, Jakov Titlić. VAR: Mario Zebec, AVAR: Hrvoje Radić.

Nedostaju

Osijek:Cheberko (kartoni)

Dinamo:Perić, Thepohile-Catherine (ozljede)

Prethodni međusobni dvoboj

Njihov posljednji dvoboj odigrao se na Maksimiru, a završio je bez pobjednika 1:1.

Prognoza

Osijek bi danas s novom energijom koju je donio Tomas iskoristiti rošade u Bišćanovom sastavu i doći do pobjede vrijedne za Europu.

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!