Tenis

Ćorić napredovao u svjetskom poretku, poziciju poboljšala i Martić

HINA • ponedjeljak, 08.05.2023.
Ćorić napredovao u svjetskom poretku, poziciju poboljšala i Martić
Foto: EPA

Na vrhu nije bilo promjena. Prvom tenisaču svijeta Novaku Đokoviću približio se Carlos Alcaraz na pet bodova, a kod tenisačica prvo mjesto drži Poljakinja Iga Swiatek, a na drugom mjestu je Aryna Sabalenka…

Hrvatski tenisač Borna Ćorić napredovao je četiri mjesta na najnovijoj ATP ljestvici koja je objavljena u ponedjeljak i sada zauzima 16. poziciju.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Marin Čilić je ostao na 23. mjestu, dok je Borna Gojo također ostvario napredak u odnosu na prošli tjedan. On se popeo sa 110. na 108. mjesto.

Nino Serdarušić je nazadovao 13 mjesta i sada je 305. tenisač svijeta.

Na vrhu ljestvice nema promjena iako se prvom tenisaču svijeta Novaku Đoković na samo pet bodova približio mladi Španjolac Carlos Alcaraz. Treći je i dalje Rus Danil Medvjedev.

Do promjena je došlo i kod tenisačica. Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić pala je jedno mjesto i sada je na najnovijoj WTA ljestvici objavljenoj u ponedjeljak 24. tenisačica svijeta.

Petra Martić je napredovala pet mjesta i popela se do 28. pozicije. Tara Wurth je pala osam mjesta na 156. poziciju, Ana Konjuh je nazadovala 11 mjesta do 175. pozicije, a pad od osam mjesta je upisala i Antona Ružić koja je sada 214. tenisačica svijeta.

Na vrhu nije bilo promjena. Prva je Poljakinja Iga Swiatek, druga je Bjeloruskinja Aryna Sabalenka, a treća Amerikanka Jessica Pegula.

FOTO: EPA/Chema Moya

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!