Nogomet

Svjetla pozornice večeras su usmjerena na Santiago Bernabeu

Petar Jenjić • utorak, 09.05.2023.
Svjetla pozornice večeras su usmjerena na Santiago Bernabeu
Foto: EPA

Real Madrid večeras će biti domaćin Manchester Cityju u reprizi prošlosezonskog polufinala Lige prvaka kada je Kraljevski klub nakon produžetaka izborio finalnu utakmicu...

Pred nama je sama završnica Lige prvaka. Sezona je na vrhuncu, do kraja ovog mjeseca saznat ćemo novog/starog prvaka Europe, a kao i prošle sezone u polufinalu nas čeka izuzetno napet i zanimljiv dvoboj.

Igraj na Real Madrid - Manchester City na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Svjetla pozornice večeras će biti na Santiago Bernabeu gdje će Real Madrid dočekati Manchester City u prvoj polufinalnoj utakmici. Branitelj naslova do ove faze stigao je nakon što je s ukupnih 4:0 bio bolji od Chelseaja u četvrtfinalu, dok Građani stižu nakon ukupnih 4:1 protiv Bayerna.

S obzirom na to da je naslov u Primeri jako daleko, Real Madrid okrenuo se domaćem Kupu kralja kojeg je osvojio proteklog vikenda pobjedom protiv Osasune. Junak susreta bio je Rodrygo s dva pogotka. Jedan trofej je u kućici, a novi u Ligi prvaka ponovno je vrlo blizu.

Kraljevski klub traži svoju 15. titulu najboljeg u Europi. U zadnjih pet sezona samo su jednom ispali u polufinalu, bilo je to protiv Chelseaja koji je 2021. i uzeo naslov. U zadnjih pet utakmica u Ligi prvaka upisao je pet pobjeda, a pri tome je u njih tri sačuvao netaknutu mrežu. Zabili su barem jedan pogodak u svakoj od zadnjih 16 utakmica.

Manchester City za vikend je slavio protiv Leedsa rezultatom 2:1 uz dva pogotka Ilkayja Gundogana koji je kasnije promašio penal za hat-trick. Kraj utakmice bio je dramatičniji nego je to Pep Guardiola priželjkivao, no pišu se tri boda i četiri boda prednosti pred Arsenalom na vrhu ljestvice Premiershipa.

Kad na to nadodamo i nastup u finalu FA kupa, City ima priliku osvojiti trostruku titulu ove sezone. U zadnjih 16 europskih utakmica samo jednom nije pobijedio, a bilo je to kada mu je bilo najmanje važno, u uzvratu četvrtfinala protiv Bayerna koji je za 1:1 zabio u samoj završnici susreta. Međutim, Guardioli prijeti i neželjen trenerski rekord sa sedam ispadanja u polufinalu Lige prvaka.

Zadnji je stigao prošle godine upravo protiv istog protivnika koji je nakon produžetaka u uzvratu izborio finale, a na koncu i novi naslov prvaka Europe. Ono što nas veseli jest zdravstveni bilten Luke Modrića koji je nastupio u završnici finala Kupa te bi trebao biti spreman i za večeras.

Što su rekli

Carlo Ancelotti, trener Real Madrida: Manchester City čini se nezaustavljivim, ali imat ćemo svoje šanse i moći ćemo se natjecati. Ne razmišljamo o tome kako zaustaviti samo jednog igrača. Oni su momčad. Želimo pozitivan rezultat, ne želimo se patiti, želimo igrati dobro. Cilj je izbjeći probleme, ovo će biti zahtjevan dvoboj."

Pep Guardiola, trener Manchester Cityja: "Ovdje stižemo ohrabreni. Način na koji igramo jako je dobar, ovdje nismo zbog osvete, već zbog nove prilike. Jednog dana ćemo pobijediti, ove sezone smo došli s tim ciljem. Prošle se godine nije dogodilo jer smo igrali s Realom. Prošla sezona bila je kao kraj svijeta, ali evo nas opet ovdje. Biti stabilan najvažnija je stvarn i da budemo svake godine sve bolji."

Mjesto, vrijeme, suci

Santiago Bernabeu, Madrid, 21:00

Suci: Artur Dias, Paulo Soares, Pedro Ribeiro (svi Portugal); 4. sudac: Daniele Orsato (Italija); VAR: Massimiliano Irrati (Italija), Tiago Martins (Portugal)

Nedostaju

Real Madrid: Militao (suspenzija), Mendy (ozljeda)

Manchester City: Ake (ozljeda)

Posljednji susret

Prošle sezone u polufinalu Lige prvaka Real Madrid je nakon produžetaka uspio proći dalje. Na Santiago Bernabeu slavio je s 3:1, a pobjednički gol u petoj minuti produžetka zabio je Karim Benzema.

Prognoza

Real Madrid možda ne briljira u prvenstvu, ali Liga prvaka "njegovo" je natjecanje. S druge strane Manchester City itekako je efikasan, ali nedostaje mu posljednji korak. Večeras bi i jedni i drugi mogli biti nešto oprezniji, ali prognoziramo minimalnu pobjedu domaćina.

FOTO: EPA/Rodrigo Jimenez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!