Rukomet

Četvrtfinalni spektakl treću godinu zaredom, prva utakmica igra se u Kielu

Petar Jenjić • srijeda, 10.05.2023.
Četvrtfinalni spektakl treću godinu zaredom, prva utakmica igra se u Kielu
Foto: EPA

Pred nama je četvrtfinale Lige prvaka za rukometaše, a večeras će Kiel biti domaćin PSG-u u prvoj međusobnoj utakmici u borbi za završni turnir...

Večeras su pred nama dvije utakmice četvrtfinala rukometne Lige prvaka, a ona druga donosi nam dvoboj dvije sjajne momčadi, neizvjestan i zanimljiv njemačko-francuski dvoboj, između Kiela i PSG-a.

Kiel je u prvom fazi natjecanja igrao u izrazito jakoj skupini B, a zaključio je na četvrtom mjestu iza Barcelone, Kielcea i Nantesa s 15 osvojenih bodova iz 14 utakmica. Bez većih problmea potvrdili su prolazak u sljedeću fazu.

Igraj na Kiel - PSG na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U osmini finala na rasporedu je bio dvoboj protiv Dinamo Bukurešta. Nakon visoke pobjede od 41:28 u prvom dvoboju, Nijemci su se malo opustili u uzvratu pred svojim navijačima te su u tom dvoboju upisali minimalan poraz (31:32). Trenutno dijeli prvo mjesto u Bundesligi s Magdeburgom, ali ima i utakmicu manje.

S druge strane, PSG je svoju skupinu A zaključio na prvom mjestu s 24 osvojena boda iz 14 utakmica, ispred Magdeburga, Veszprema i danskog GOG-a. Između ostalog igrao je i protiv PPD Zagreba dvije utakmice i slavio u oba dvoboja. Tako je izborio direktan plasman među osam najboljih.

U nacionalnom prvenstvu trenutno je na nizu od sedam pobjeda i drži vrh ljestvice s 46 bodova iz 26 utakmica, jedan bod više od Nantesa te dva od Montpelliera. Prije nešto više od mjesec dana upravo ih je Montpellier izbacio iz utrke za naslov u domaćem Kupu.

Parižani će morati igrati protiv najučinkovitije ekipe koja je ostala u ovom natjecanju s 532 postignuta pogotka. Unatoč dvije utakmice manje, Francuzi ne zaostaju previše, postigli su tek 30 golova manje. U prijevodu, radi se o najboljem napadu skupine Lige prvaka.

Bit će ovo ujedno i treća sezona da se ove dvije momčadi susreću u ovoj fazi natjecanja. Prvi je put rezultat otišao na stranu Parižana. Prošle sezone, nije bilo tako. Nakon remija u prvom dvoboju, Kiel je u uzvratu slavio s jedan razlike i prošao na završni turnir. Svi dvoboju ove dvije ekipe jako su izjednačeni, a ne sumnjamo da će i ovaj dvomeč biti isto takav.

Kiel je čak četiri puta osvajao ovo natjecanje, a još četiri puta stizao do finala i jednom osvojio treće mjesto. PSG na svoju prvu titulu još uvijek čeka. Odigrao je jedno finale, a tri puta osvajao treće mjesto.

Što su rekli

Sander Sagosen, igrač Kiela: "Statistika nas previše ne zanima. Želimo pokazati naš najbolji rukomet u 120 minuta. Imamo samo jedan cilj, a to je Köln. Naši navijači moraju biti tamo, oni su nam kao sedmi igrač na terenu."

Miha Zarabec, igrač Kiela: "Ovo je knock-out runda Lige prvaka i treba nam svaki gledatelj, svaka energija koju nam oni daju. Apsolutno sam siguran da će kod nas u dvorani biti jako vruće."

Jannick Green, igrač PSG-a: "Dobro smo odigrali zadnju utakmicu, puno igrača dobilo je priliku i jako smo sretni. To je dobra vijest uoči puta prema Kielu. Od sada će nam svaka utakmica biti finale, a to volimo."

Dominik Mathe, igrač PSG-a: "Preostale su nam četiri utakmice i nadam se da ćemo imati sve četiri pobjede. Samo tako moramo nastaviti. Iskoristit ćemo malo vremena za odmor, a onda se usredotočiti na Kiel."

Mjesto, vrijeme, suci

Wunderino-Arena, Kiel, 20:45

Suci: Vaidas Mažeika, Mindaugas Gatelis (oba Litva)

Nedostaju

Kiel: Ehrig, Weinhold (ozljeda), Bilyk, Johansson (pod upitnikom)

PSG: Karabatić, Palicka (pod upitnikom)

Zadnji susret

Bilo je to prošle sezone u istoj fazi, a Kiel je na domaćem terenu u dramatičnom dvoboju minimalno slavio s 33:32 i tako prošao u sljedeću fazu natjecanja.

Prognoza

Kiel se muči sa zdravstvenim biltenom, a imao je i dva dana manje za odmor uoči utakmice. Tako da ćemo blagu prednost večeras dati Parižanima.

FOTO: EPA/ROBERT GHEMENT

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!