Rukomet

Hrvatski rukometaši u skupini sa Španjolcima na Europskom prvenstvu u Njemačkoj

Mihaela Bradovski • srijeda, 10.05.2023.
Hrvatski rukometaši u skupini sa Španjolcima na Europskom prvenstvu u Njemačkoj

Hrvatska rukometna reprezentacija saznala je protivnike u skupini na Europskom prvenstvu koje se iduće godine održava u Njemačkoj. Uvijek može bolje, ali Hrvatska bi morala izboriti drugi krug natjecanja...

Sljedeće godine od 10. do 28. siječnja u Njemačkoj se održava Europsko prvenstvo za rukometaše.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatski rukometaši u Mannheimu će hvatati jednu od prve dvije pozicije koje vode u drugi krug natjecanja na Europskom prvenstvu. Najteži posao bit će svakako sa Španjolcima koji su i najugledniji protivnik dok će se vrlo ozbiljno morati shvatiti i Austrija i Rumunjska.

S obzirom da je već ranije bilo poznato da će Hrvatska biti u skupini B u Mannheimu, bilo je jasno kako iz prvog pota može izvući tek Španjolsku ili Francusku. Na kraju su stigli Španjolci koji su ujedno i glavni favoriti skupine.

Kako je Hrvatska bila smještena tek u trećoj jakosnoj skupini, prijetilo je neko,vrlo snažno ime iz drugog pota, ali tu je bilo sreće, Hrvatska je izvukla Austriju koja se može nazvati dobrim ždrijebom.

Iz četvrtog pota stigla je Rumunjska, jedan od težih protivnika koji je mogao doći. Rumunji polako rastu, ali ne treba bježati od statusa favorita i u ovom susretu.

Hrvatska bi trebala otvoriti nastup na Europskom prvenstvu 12. siječnja protiv Španjolske, dva dana kasnije slijedi Austrija i dva dana nakon nje Rumunjska.

U drugom krugu natjecanja igrat će u novoj skupini po prve dvije reprezentacije iz skupina A, B i C te u drugoj novosloženoj skupini prva dva iz skupina E, E i F. Po prve dvije reprezentacije iz skupine drugog kruga, proći će u polufinale.

Skupina A (Berlin)
Francuska
Njemačka
Sjeverna Makedonija
Švicarska

Skupina B (Mannheim)
Španjolska
Austrija
Hrvatska
Rumunjska

Skupina C (München)
Island
Mađarska
Srbija
Crna Gora

Skupina D (Berlin)
Norveška
Slovenija
Poljska
Farski Otoci

Skupina E (Mannheim)
Švedska
Nizozemska
BiH
Gruzija

Skupina F (München)
Danska
Portugal
Češka
Grčka

FOTO: HRS / Jozo Cabraja / kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!