Košarka

Warriorsi i Knicksi ostali na životu, čekaju ih velike bitke u šestoj utakmici

Branimir Korać • četvrtak, 11.05.2023.
Warriorsi i Knicksi ostali na životu, čekaju ih velike bitke u šestoj utakmici
Foto: EPA

Golden State Warriorsi i New York Knicksi izborili su i šestu utakimicu drugog kruga doigravanja protiv Lakersa i heata. Još uvijek su suočeni s eliminacijom, ali probat će gostujućim pobjedama izboriti majstoricu...

Golden State Warriorsi zasad su izbjegli eliminaciju i ostali su na životu protiv Los Angeles Lakersa. Slavili su u San Franciscu sa 121:106 i smanjili su u seriji na 3-2.

Igraj na utakmice NBA doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sada slijedi ključna bitka u Los Angelesu, Lakersi i dalje imaju meč loptu i na svom parketu tražit će završetak serije i prolazak u finale Zapada. Pokušali su to napraviti i u San Franciscu, ali nije išlo, domaćin je bio bolji.

Ono što nije dobra vijest za Lakerse je prerani ulazak u svlačionicu Anthonyja Davisa koji je dobio udarac u glavu i izgledalo je kao da je malo ošamućen i ne odjeća se dobro kada je s liječnikom krenuo prema svlačionici.

Warriorse su do pobjede predvodili Steph Curry s 27 poena i osam asistencija, Andrew Wiggins s 25 poena i sedam skokova te Draymond Green s 20 poena i deset skokova.

Kod Lakersa LeBron James ubacio je 25 poena uz devet skokova, a Davis je dodao 23 poena uz devet skokova.

Zaostatak su smanjili i Knicksi protiv Heata slaveći u New Yorku sa 112:103. I njih također čeka velika bitka u gostima u šestoj utakmici, probat će u Miamiju izbjeći poraz i vratiti se u utrku za prolaz.

U petoj utakmici krenuli su dosta nervozno, Heat se brzo odvojio, ali New York je ipak reagirao do kraja poluvremena, probudio se i u drugom dijelu preuzeo kontrolu nad susretom.

Jalen Brunson bio je sjajan s 38 poena i devet skokova, RJ Barrett dodao je 26 poena i sedam skokova, a Julius Randle 24 poena, pet skokova i pet asistencija.

Kod poraženih Jimmy Butler ubacio je 19 poena i dodao devet asistencija, a Bam Adebayo pratio je s 18 poena i osam skokova.

NBA doigravanje:
Golden State Warriors - LA Lakers 121:106 (2-3)
New York Knicks - Miami Heat 112:102 (2-3)

FOTO: EPA/ETIENNE LAURENT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!