Košarka

Tatum se ispromašivao do posljednje četvrtine, a onda tricama donio majstoricu Bostonu

Krešimir Milić • petak, 12.05.2023.
Tatum se ispromašivao do posljednje četvrtine, a onda tricama donio majstoricu Bostonu
Foto: EPA

Čak ni poduži niz promašenih šuteva nije poljuljao njegovu vjeru u šestoj utakmici. Promašio je prvih 14 od 15 šuteva…

Jedan od najboljih košarkaša lige Jason Tatum sinoć je sjajnom partijom u posljednjoj četvrtini donio Celticsima priliku da preko majstorice osiguraju finale istočne konferencije. Čak ni poduži niz promašenih šuteva nije poremtio njegovu vjeru, a ni vjeru trenera Joea Mazzulle koji je u kasnom time-outu izjavio ljubav Tatumu i dao mu do znanja da nastavi šutirati.

Igraj na NBA doigravanje na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Tatum je ljubav svog trenera nagradio odlučujućim tricama ravno u srcu povratka Philadelphije koji je u četvrtak navečer gurnuo Celticse protiv 76ersa 95-86 i poslao polufinale Istočne konferencije natrag u Boston na sedmu utakmicu.

Jednu trojku zabio je za vodstvo 84:83 i drugu za vodstvo 87:83, a posljednja je bila ona kojom je Celticsima donio pobjedu kod rezultata 95:84. Zanimljivo je da je promašio Tatum prvih 14 od 15 šuteva i svojih prvih šest trica, a završio je susret s 19 poena, devet skokova i šest asistencija.

Kod Bostona više od Tatuma zabio je Marcus Smart, 22 poena kojima je dodao sedam skokova i asistencija. Joel Embiid i Tyrese Maxey zabili su svaki po 26 poena za 76erse.

Branitelji naslova konferencijskih prvaka su na poznatom području. Boston je prošle sezone gubio 3-2 u drugom kolu protiv Milwaukeeja prije nego što je dobio šestu utakmicu na gostovanju i veliku pobjedu kod kuće. Sedma utakmica je u nedjelju. Pobjednik polufinala Miami-New York čeka Celticse ili 76erse.

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!