Nogomet

Zadnji trzaji Slavena za Europu protiv rasterećene Lokomotive

Krešimir Milić • petak, 12.05.2023.
Zadnji trzaji Slavena za Europu protiv rasterećene Lokomotive
Foto: FaH

Lokomotiva može pobjedom danas preskočiti Farmaceute. Ove sezone Slaven i Lokomotiva igrali su tri puta, a po jednom je svatko slavio i jednom su remizirali.

Iako na papiru još ima neke šanse Slaven Belupo za plasirati se u Europu to su zadnji trzaji. Sudeći po utakmici s Goricom ostaje dojam da su i sami od te ideje odustali i zadovoljni su trenutnom pozicijom.

Igraj na Slaven Belupo - Lokomotiva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ostanak u prvenstvu je osiguran nikad ranije, borilo se i za Europu, ali još nije definirano tko će naslijediti Zorana Zekića koji je odradio fantastičan posao s Farmaceutima u svom mandatu. Mnogi su bili spremni staviti ozbiljan ulog na ispadanja Slavena iz lige pred početak sezone gledajući snagu kadra. No, Zekić je na kraju ostvarivao rezultate iznad svih očekivanja.

Krajem sezone doći će do razlaza, a Farmaceuti bi voljeli da im momčad u budućnosti izgleda kao Lokomotivina s igračima iz vlastitog pogona. Baš s tim uzorima susrest će se u 34. kolu SuperSport HNL-a.

Lokomotiva dolazi u Koprivnicu rasterećena znajući da ne mogu previše naprijed, a nazad još manje. No, pobjedom danas mogu preskočiti Slaven Belupo i baš tako bi bilo zanimljivo da završe sezonu.

Borili su i oni dugo za Europu, a taj san je ugašen posljednjim porazom od Hajduka u Kranjčevićevoj.

Ove sezone Slaven i Lokomotiva igrali su tri puta, a po jednom je svatko slavio i jednom su remizirali.

Što su rekli?

Zoran Zekić, trener Slaven Belupa:“Zanimljiva utakmica i protivnik, ulog je još uvijek dosta velik, jer nije isto na kojoj ćemo poziciji završiti i moja je velika želja da zaista ovo sve završi u dobrom tonu i da u pozitivi odemo svi skupa na odmor.“

Silvijo Čabraja, trener Lokomotive:“Ovosezonski ogledi sa Slavenom bili su tvrdi i zahtjevni susreti. Svaka momčad ima minimalnu pobjedu od 1:0 uz jedan remi bez golova. Prošlotjedna utakmica protiv Hajduka bila je fizički i psihički vrlo zahtjevna za moje igrače, no rekuperirali smo se, skupili, dobro treniramo i spremni smo za susret na Kušek Apašu.“

Mjesto, vrijeme, sudac

Koprivnica, Stadion Ivan Kušek Apaš, 18 sati

Suci: Kyriakos Athanasiou, Petros Petrou, Charalampos Georgiou, Patrik Kolarić. VAR: Robertos Kosta. AVAR: Evagoras Evagorou

Nedostaju

Slaven Belupo: -

Lokomotiva: -

Prethodni međusobni dvoboj

Zadnji put su igrali u ožujku na Kranjčevićevoj, a slavila je Lokomotiva s 1:0. Jedini gol bio je autogol Solde.

Prognoza

Govoriti o nekim posebnim potrebama za pozicije nema baš smisla kad je trebalo Belupu i u prošlom kolu protiv Gorice pa su ostavili dojam kao da su zadovoljni s tim gdje jesu. Ne bi bilo zato uopće iznenađenje da Lokomotiva na gostovanju upiša tri boda.

FOTO: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!