Ostali sportovi

Matić: 'S obzirom na to da sam imala ozljedu koljena, zadovoljna sam broncom'

HINA, Petar Jenjić • petak, 12.05.2023.
Matić: 'S obzirom na to da sam imala ozljedu koljena, zadovoljna sam broncom'

Najbolja hrvatska džudašica Barbara Matić vratila se u Hrvatsku nakon osvojene brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Kataru...

Barbara Matić je u četvrtak u Dohi svojem nizu medalja dodala i svjetsku broncu, a bilo je to treće uzastopno odličje naše najbolje džudašice sa Svjetskih prvenstava, čime je još jednom potvrdila kako je i dalje jedna od najboljih džudašica svijeta.

"Zadovoljna sam s broncom budući da sam prije mjesec dana imala ozljedu koljena, te sam prije dva tjedna tek počela normalno trenirati", kazala je po povratku u Zagreb.

"Tri svjetska prvenstva, tri medalje. Nije zlato ovoga puta, ali ipak sam sretna i zadovoljna", kazala je 29-godišnja Splićanka, koju je u petak primila i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

"Čestitam Barbari na ovom izvrsnom postignuću, a ponajviše na sjajnom kontinuitetu osvajanja medalja na najvećim natjecanjima. Biti toliko dugo u samom svjetskom vrhu je uistinu izniman podvig i želim joj puno sreće u daljnjim sportskim izazovima. Ovom prilikom, čestitam i Hrvatskom džudo savezu na odličnom radu i svim aktivnostima u kojima im Ministarstvo turizma i sporta daje kontinuiranu podršku", rekla je Brnjac.

Uz Barbaru Matić u delegaciji su bili i njezin trener Vladimir Preradović, počasni predsjednik Hrvatskog džudo saveza Tomislav Čuljak, dopredsjednik Dean Bogić, glavni tajnik Hrvoje Lindi i zamjenica glavnog tajnika Ana Krauthacker.

FOTO: Gabi Juan

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!