Košarka

Simultanka Jaysona Tatuma za visoku pobjedu Celticsa i finale Istoka!

Petar Jenjić • ponedjeljak, 15.05.2023.
Simultanka Jaysona Tatuma za visoku pobjedu Celticsa i finale Istoka!
Foto: EPA

Jayson Tatum predvodio je Boston Celticse do visoke pobjede protiv Philadelphia 76ersa u sedmoj utakmici polufinala Istočne konferencije...

Ljubitelji košarke znaju da sedme utakmice doigravanja znaju donijeti jako puno nervoze, drame i uzbuđenja te da na koncu pobjednika može odlučiti jedna, jedina lopta. Tako ipak nije bilo večeras.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U ranijem terminu, za američku publiku, Boston Celticsi ugostili su Philadelphia 76erse u borbi za finale Istočne konferencije gdje ih od ranije čeka Miami Heat, te su pred svojim navijačima apsolutno dominantno došli do pobjede.

Celticsi su na krilima fenomenalnog Jaysona Tatuma, koji je već na poluvremenu ubacio 25 poena, stigli do pobjede rezultatom 112:88 i s ukupnih 4-3 prošli dalje.

Sami konačni rezultat dovoljno govori o tome koja je momčad bila bolja, a sve osim prve dionice otišlo je na stranu Bostona. Nakon prvog poluvremena domaćin je vodio s tri razlike (55:52), a treću četvrtinu ostavio protivnika na samo deset poena, naspram svojih 33. Do kraja su sačuvali prednost.

Sjajni Tatum predvodio je Celticse s 51 poenom uz 60.7% šuta iz igre, čemu je dodao 13 skokova i pet asistencija. Jaylen Brown dodao je 25 poena i šest skokova.

Tobias Harris s 19 poena i pet skokova te Tyrese Maxey sa 17 koševa bili su najbolji kod Sixersa.

NBA doigravanje, polufinale:
Boston Celtics - Philadelphia 76ers 112:88

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!