Nogomet

Bišćan: 'Probat ćemo primati što manje golova u budućnosti, ozbiljne ekipe tako rade'

Branimir Korać • ponedjeljak, 15.05.2023.
Bišćan: 'Probat ćemo primati što manje golova u budućnosti, ozbiljne ekipe tako rade'
Foto: FaH

Dinamo je rutinski odradio dvoboj protiv Šibenika, dominirao je tijekom cijelog susreta i na kraju vrlo uvjerljivo slavio s 4:0. Šanse Šibenčana u borbi za ostanak u ligi su još manje...

Dinamo je ozbiljno odradio dvoboj protiv Šibenika i nije dopustio iznenađenje.Igor Bišća nakon susreta bio je zadovoljan nastupom svoje momčadi.

Igraj na Rijeka - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Na kraju dosta uvjerljivo i dosta dobro, ali u prvom dijelu smo se mučili, Šibenik nam je maksimalno otežao. Nismo dovoljno kvalitetno probijali blok, no maksimalno su nam otežavali posao. Nakon vodstva u drugom dijelu bilo je puno lakše, morali su se i oni malo otvoriti, izašli su iz bloka i bilo je samo pitanje trenutka novog gola i tu je sve bilo riješeno. Bili smo jako ozbiljni, u presingu, agresivni, dečki su uživali i čestitam im."

U izostanku Dominika Livakovića koji je dobio odmor, kapetansku traku nosio je Josip Mišić.

"Kapetan je bio Mišić, to je bila moja odluka, zaslužio je to radom i ponašanjem."

U prethodnim utakmicama Dinamo je bio čvrst iza, ali prema naprijed nije napravio dovoljno, svjestan je toga i Bišćan.

"Svjestan sam da u ova tri prethodna remija na gostovanjima nije bilo dobro, koliko god da smo bili čvrsti. Iako smo nametnuli svoj stil igre i uglavnom imali loptu u nogama, malo toga smo uspjeli učiniti prema naprijed. Na gostovanju je uvijek malo kompliciranije i teže, ali nam to treba. Trebamo lakše do gola i to nam onda puno olakšava situaciju. Ovo nam je šesta uzastopna utakmica bez primljenog gola, kad krene takav niz, onda se to prati, ali, to je došlo zato što je dečkima stalo do toga. Stalo im je da ulože maksimalan trud, da suparniku maksimalno otežaju posao i onda nam nije lako zabiti gol s obzirom na našu kvalitetu. U tom kontekstu veseli činjenica da smo posebno pred kraj hvatali njihove kontre sa svih deset igrača. Pokušavali smo zadržati čistu mrežu do kraja i zbog Ivana Nevistića. Govorili smo da idemo za njega, jer Livaković je povezao pet utakmica s čistom mrežom pa smo sad htjeli igrati i za Nevistića. Tako se ponašala cijela momčad i probat ćemo primati što manje golova u budućnosti, ozbiljne ekipe tako rade."

U ovom susretu nije bilo standardnih Špikića i Perića.

"Špikić već duže vrijeme osjeća sitne probleme s preponama. I on i Dino Perić stiskali su zube i igrali one utakmice kad još ništa nije bilo riješeno. To mi je jako drago, to govori nešto o momčadi. Htio je Špikić igrati i u ovoj utakmici, ali odlučili smo da je pametnije odmoriti ga nekoliko dana jer nije niti trenirao cijeli tjedan s nama."

Pohvalu je dobio i Bruno Petković.

"Bruno je bio je hrabar, to nam je donijelo gol i tko zna što bi se dogodilo da nismo zabili na vrijeme. Kad odigra ovako, kad zabije, bude aktivan u presingu, onda sam zadovoljan. Volio bih da je još malo aktivniji po tom pitanju, ali i to je pomak. Tražit ću od njega maksimum jer on je taj kapacitet, jedan od glavnih igrača naše momčadi, mora biti pokretač pozitivnih stvari unutar igre. Danas sam zadovoljan."

U sljedećem kolu Dinamo gostuje kod Rijeke koju je Bišćan vodio jedno vrijeme.

"Ne znam kakav će biti doček, nek bude kako sam zaslužio, na to ne mogu utjecati."

U posljednja dva susreta pokušat će se pružiti prilika za oproštaj od kluba na travnjaku i Kevinu Theophile-Catherinu.

"Nadam se da će Kevin igrati. Čovjek je bio odan klubu, uvijek na raspolaganju, zaslužio je da se pozdravi sa svima. I on se muči s ozljedama, dogovorili smo se da će odigrati barem još jednu minutu."

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!