Nogomet

Bitka za titulu: Hajdukovi juniori na Poljudu danas dočekuju Dinamo

Krešimir Milić • ponedjeljak, 15.05.2023.
Bitka za titulu: Hajdukovi juniori na Poljudu danas dočekuju Dinamo
Foto: Pixsell

Današnja utakmica trebala bi riješiti dilemu tko podiže trofej prvaka na kraju sezone. Dinamo je trenutno u bodovnoj prednosti, ali ima i dvije utakmice više…

Na Poljudu će se danas od 11 sati odigrati juniorski derbi između Hajduka i Dinama. Bit će to utakmica presudna za juniorsku titulu prvaka. Juniori su jedina kategorija HNL-a u kojoj se još ne zna prvak, a i jedina u kojoj Dinamo ima još priliku nešto osvojiti ove sezone.

Igraj na Hajduk - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Trener Hajdukovih juniora Marijan Budimir nazvao je njihov prvi susret sezone u kojem su slavili golovima Luke Vuškovića i Roka Brajkovića prekretnicom sezone.

“Sada je pred njima imperativ pobjede pa očekujem odličan derbi. Mi smo pokazali koliko vrijedimo, kao u svakoj i u ovoj utakmici ćemo ići na pobjedu, a s druge strane je odličan protivnik s nizom kvalitetnih pojedinaca koje očekujem na travnjaku“, rekao je Budimir.

Hajduk ima iza sebe sjajan period pod Budimirovim vodstvom s dvije titule te mogućom trećom i finalom Lige prvaka mladih. Dosta igrača je i iz selekcije juniora završilo prema prvoj momčadi pa će danas imati problema u slaganju kadra za idealnih prvih 11.

I u Dinamu su juniori participirali prvoj momčadi, a tu je i pravilo da samo dvojica igrača s dvojnom registracijom mogu igrati juniorske utakmice. Tako bi i Ivan Senzen mogao imati problem u slaganju kadra za derbi na Poljudu.

“Spremni smo i motivirani i jedva čekamo izaći na Poljud. Očekujemo da će ondje biti velik broj navijača i jedan naelektrizirani ambijent koji će biti dodatna motivacija kako njima, tako i nama. Svi smo svjesni važnosti dvoboja i nema ništa ljepše nego u završnici prvenstva ići u utrku za nešto veliko kao što je to trofej juniorskog HNL-a“, zaključio je Senzen.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!