Košarka

Sudar titana: Jesu li Davies i LeBron kraj puta za Jokića i Denver?

Krešimir Milić • utorak, 16.05.2023.
Sudar titana: Jesu li Davies i LeBron kraj puta za Jokića i Denver?
Foto: EPA

Jokić ulazi u ovu seriju svjež s prosjekom iz prošle od 34,5 poena, 13,2 skoka i 10,3 asistencije uz 59,4% šuta iz igre. Samo su Davies i James ostali u Lakersima od posljednjeg puta kad su igrali u doigravanju…

Puno toga se promijenilo od zadnjeg doigravanja koje su igrali LA Lakersi Denver Nuggetsi. Bilo je to prije tri sezone u Orlando bubbleu, a Lakersi su bili tada favoriti za slavlje.

Igraj na NBA playoff na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nuggetsi su tek postajali sila kakva su danas. Od te momčadi iz doigravanja prije tri godine u Denveru su ostala su četiri imena – Jamal Murray, Nikola Jokić, Michael Porter Jr. i Vlatko Čančar.

Još manje ih je ostalo u Lakersima. Kod njih su jedina konstanta ostali LeBron James i Anthony Davies, nositelji i personifikacije onoga što su danas Lakersi. Početkom sezone svi su ih gledali otpisati za doigravanje ove godine zbog lošeg starta.

Lako što su se već mnogi pomirili da neće biti 'bitke za LA', već su se bojali da će dobiti u Lakersima 'kalifornijski Titanic'. Početkom studenog porazom od Sacramento Kingsa ostvarili su peti poraz u nizu i bili su na omjeru 2-10. No, proigrali su brzo nakon blagdana i prometnuli se ponovne među favorite za osvajanje.

Izbacili su u prvom krugu doigravanja Memphis Grizzliese, a onda i prošlogodišnje osvajače Golden State Warriorse, a obje momčadi s po 4-2 pobjedama u seriji. Na putu do finala stoje im Nuggetsi koji se spremaju za svoj vrhunac koji su gradili posljednjih godina.

Jokić je u fascinantnoj formi i koliko god Davies i LeBron bili par koji će mnogi svrstati među najveće trebat će im način za smirenje srpskog centra. Ulazi u ovu seriju svjež s tri triple-doubla u posljednje četiri utakmice protiv Sunsa te prosjekom u seriji od od 34,5 poena, 13,2 skoka i 10,3 asistencije uz 59,4% šuta iz igre.

Sanja i Denver prsten s ovom momčadi koju su izgradili, a po onome što su pokazivali dosad i što bi mogli pokazati ne bi nikoga iznenadili da ga i stave na ruku.

Što su rekli?

Michael Malone, trener Denvera:“Nikola je za mene već neko vrijeme definicija veličine. Konstantnost na kojoj igra, razina na kojoj igra jednostavno se ponekad čudite. Ali on se promijenio. Oženjen je, otac je, sazrio je. Siguran sam da se igra nastavila usporavati za njega. Ali bio je sjajan u bubbleu. Jamal Murray je bio sjajan u bubbleu, a Nikola još uvijek radi stvari koje je malo tko u povijesti NBA napravio. Serija upravo je izašao iz protiv Phoenixa, a prosječan triple-double učinak bio je jednostavno nevjerojatan.“

Darvin Ham, trener Lakersa:“Svi znamo koliko je Jokić velik. Morat ćemo ga braniti na različite načine, imamo dva čovjeka koja će vidjeti puno akcije protiv njega i moramo učiniti sve da ga držimo izvan balansa. Sretan sam što imamo raznovrstan roster i ići ćemo utakmicu po utakmicu. Imamo solidan plan, vidjet ćemo što će nam donijeti u prvoj utakmici pa krenuti odande.“

Mjesto, vrijeme

Ball Arena, Denver, 02:30 sati

Nedostaju

Nuggets: Gillespie (ozljeda)

Lakers: Bamba (ozljeda)

Prethodni međusobni dvoboj

Posljednji put su igrali u siječnju, a slavio je Denver na domaćem parketu 122:109. Jokić e u toj utakmici imao triple-double s 14 poena, 11 skokova i 16 asistencija.

Prognoza

Još uvijek su pod upitnikom Murray na jednoj te Davis i LeBron na drugoj zbog manjih ozljeda. I s ovim dvojcem Lakersima neće biti lako u Denveru, a bez njih Nuggetsi bi mogli do prve pobjede.

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!