Košarka

Maestralni Jokić nadskakao Davisa, a Nuggetsi svladali Lakerse na startu finala Zapada

Petar Jenjić • srijeda, 17.05.2023.
Maestralni Jokić nadskakao Davisa, a Nuggetsi svladali Lakerse na startu finala Zapada
Foto: EPA

Započelo je finale Zapadne konferencije, a pobjedu u prvoj utakmici kao domaćini su odnijeli Denver Nuggetsi na krilima Nikole Jokića...

Denver Nuggetsi stigli su do prve pobjede u finalu Zapadne konferencije protiv Los Angeles Lakersa nakon što su pred svojim navijačima obranili prednost i slavili rezultatom 132:126.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Vrlo rano prešli su u vodstvo i otišli na 13 razlike nakon serije od 8:0 (22:9). Nikola Jokić skupljao je skokove i poene, Lakersi davali sve od sebe u napadu, no LeBron James i Anthony Davis kombinirali su tek 29 poena u prvom poluvremenu.

Denver je zadvoljniji zaključio poluvrijeme vodstvom od 18 razlike (72:54). Održavao je domaćin prednosti, ali gosti se nisu predavala. Jokić je sjeo na klupu na početku posljednje četvrtine, a Lakersi se polako, ali sigurno počeli primicati.

Prednost od 21 koša u trećoj četvrtini se gotovo istopila pa je tako izvrsni Austin Reaves zaredao s tricama i spustio zaostatak na samo minus tri (124:121). Međutim, u zadnjim minutama snage za kompletan preokret ipak nije bilo.

Nikola Jokić predvodio je Nuggetse s 34 poena, 21 skokom (od čega 16 u prvom poluvremenu) i 14 asistencija, a šutirao je gotovo nestvarnih 70.6%. Jamal Murray dodao je 31 poen, pet skokova i pet asistencija.

Anthony Davis zaključio je dvoboj s 40 poena i deset skokova, dok je LeBron James dodao 26 koševa, 12 skokova i devet asistencija.

NBA doigravanje:
Denver Nuggets - LA Lakers 132:126

FOTO: EPA/ETIENNE LAURENT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!