Nogomet

Finale prije finala dobiva epilog na Etihadu

Petar Jenjić • srijeda, 17.05.2023.
Finale prije finala dobiva epilog na Etihadu
Foto: EPA

U uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka Manchester City i Real Madrid igraju na Etihadu u borbi za put u Istanbul. Hoćemo li vidjeti isti epilog kao i prošle sezone ili će Guardioline trupe po drugi puta doći na korak do krova Europe...

Pred nama je veliki spektakl na Etihadu s početkom u 21 sat. U uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka nogometaši Manchester Cityja pokušat će uzvratiti za poraz iz prošle sezone te izbaciti Real Madrid s puta prema novom naslovu najbolje momčadi Europe, ujedno i obrani naslova.

Igraj na Manchester City - Real Madrid na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvi dvoboj na Santiago Bernabeu prije tjedana dana zaključen je rezultatom 1:1. Prvo je lijep pogodak postigao Vinicius Junior, a onda još bolji na drugoj strani Kevin De Bruyne. Neobranjivo za vratare koji su bili na vrlo visokoj razini svih 90 minuta.

Manchester City je igrao nešto bolje, a onda je gotovo pa nenadano došao pogodak brazilskog napadača. I onda kada se činilo da je Kraljevski klub bliže novom golu, ukazao se sjajni belgijski veznjak i začinio lijepu madridsku, nogometnu večer.

Građani su za vikend lakoćom slavili u gostima kod Evertona s 3:0 na krilima Ilkaya Gundogana koji ih je doveo na korak do još jedne titule u Premiershipu. Ona će biti njihova ako u sljedećem kolu budu bolji od Lampardovog Chelseaja. Realna mogućnost, no koliko Liga prvaka i dalje ne krasi vitrine Etihada i to je definitivno ono primarno za momčad Pepa Guardiole.

Momčad koju vodi odlični španjolski trener trenutno je na velikom nizu od 22 utakmice bez poraza. U zadnjih 15 utakmica na Etihadu upisali su svih 15 bodova, a u čak 14 postigli su više od jednog pogotka. Još od rujna 2018. godine Građani nisu poraženi u Ligi prvaka na njihovom terenu.

Svi ti statistički podaci mogu itekako lako pasti u vodu, posebno kada na drugoj strani stoji prekaljena europska momčad s 14 europskih titula. Madriđani su za vikend na domaćem terenu minimalno slavili protiv Getafea zahvaljujući pogotku Marca Asensija, ali neće im puno pomoći u borbi za Primeru koju je osigurala Barcelona.

Upravo su protiv gradskog rivala prvi put nakon pet utakmica sačuvali čistu mrežu. Na zadnja dva prvenstvena gostovanja upisali su dva poraza, ali to nije slučaj u Ligi prvaka. Dva gostovanja, dva engleska protivnika, Liverpool i Chelsea, i dvije praktički rutinske pobjede bez prevelike drame.

Dvoboj na Etihadu prošle je sezone završio golijadom od 4:3 i pobjedom domaće ekipe. Real nikada nije slavio kod Cityja u četiri prethodna dvoboja, a hoće li uspjeti rezervirati put za Istanbul gdje ih čeka Inter, ostaje nam saznati.

Što su rekli

Pep Guardiola, trener Manchester Cityja: "Sutra je pred nama jedna od najvažnijih utakmica otkako sam ovdje. To ne možemo poricati. Rekao sam igračima da uživaju. Moramo se osjećati sretnima što smo ovdje, sve je u našim rukama. Još nam je jedna pobjeda potrebna za ulazak u finale, čeka nas jedan od najtežih protivnika, ali ovo je izazov. Moramo biti bolji nego na Santiago Bernabeu. Emocija je tu i ona mora biti visoka. Moramo dobro odigrati."

Luka Modrić, igrač Real Madrida: "O pobjedniku će odlučiti detalji. Zato trebamo biti koncentrirani i ujedinjeni. Svjesni smo da povijest kluba možemo učiniti još većom. Dovoljno je igrati ovakve utakmice pa da budeš motiviran, nije ti potreban dodatni razlog. Kada si svjestan da si tako blizu još jednog finala želiš dati maksimum od sebe."

Mjesto, vrijeme, suci

Etihad, Manchester, 21:00

Sudac: Szymon Marciniak (Poljska)

Nedostaju

Manchester City: Ake pod upitnikom

Real Madrid: Camavinga pod upitnikom

Zadnji susret

Vrlo zanimljiv prvi dvoboj na Santiago Bernabeu zaključen je bez pobjednika 1:1. Kada sve zbrojimo i oduzmemo, vrlo realan rezultat koji kaže da će i uzvrat biti 50:50.

Prognoza

Veliki ulog, veliki klubovi, neriješen rezultat u prvoj utakmici. Sve to govori nam da će i uzvrat biti napet i dramatičan, a drugačiji razvoj situacije ne toliko moguć. Ako već moramo prognozirati, reći ćemo da će večeras biti bolji Real Madrid. Ipak je ovo, kako kažu, "njihovo natjecanje".

FOTO: EPA/SERGIO PEREZ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!