Košarka

Kerr: 'Uvijek kad se izgubi povjerenje, proces postaje puno teži'

Petar Jenjić • srijeda, 17.05.2023.
Kerr: 'Uvijek kad se izgubi povjerenje, proces postaje puno teži'
Foto: EPA

Trener Golde State Warriorsa Steve Kerr osvrnuo se na sada već proteklu sezone svoje momčadi i odnose unutar momčadi koji nisu bili najbajniji...

Golden State Warriorsi zaključili su sezonu u polufinalu Zapada protiv Los Angeles Lakersa. U cijeloj sezoni bili su na gostujućem omjeru od 11-30, a neke razloge lošije sezone izdvojio je i trener Steve Kerr.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Uvijek kad se izgubi povjerenje, proces postaje puno teži. To je povjerenje bilo izgubljeno, to je najotvoreniji što mogu biti. Moramo se vratiti onome što nas je učinilo uspješnima, što je povjerljivo okruženje i grupa igrača koja se oslanja jedne na druge i čine se boljima."

Dogodilo se to na jednom trening kampu prije početka sezone kada je Draymond Green udario Jordana Poolea nakon čega je tjedan dana proveo daleko od momčadi. Rečeno je da se radilo o obostranom dogovoru između igrača i franšize, ali Green je ipak nastupio na otvaranju sezone. Klub je inzistirao da je situacija iza njih, no to baš i nije bio slučaj.

"Nema nikakvog skrivanja, taj incident na početku sezone igrao je veliku ulogu u tome. Teško je da to ne utječe na momčad. Povezanost unutar organizacije mora biti učvršćena, a to se ne događa preko noći. Tako je i u svakoj drugoj ljudskoj vezi. Potrebno je vremena, moramo se nastaviti truditi da ta veza raste."

"Green zna da je kompromitirao stvari. Dio njega koji će se vratiti sljedeće sezone mora biti stvaranje ispočetka povjerenja i poštovanja koje ovdje zaslužuju dugačak period", dodao je Kerr.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!