Tenis

Okončan ciklus Croatian Tennis Pro Tournamenets: 'Igramo kod kuće, troškovi su manji'

Sportnet • srijeda, 17.05.2023.
Okončan ciklus Croatian Tennis Pro Tournamenets: 'Igramo kod kuće, troškovi su manji'

Završetkom Zagreb Ladies Opena prošlog tjedna okončan je i ovogodišnji ciklus turnira Croatian Tennis Pro Tournamentsa...

Serija natjecanja koja su se bodovala za ATP i WTA listu tako je doživjela treće (i to dosad najuspješnije) izdanje, a turniri su se održavali u Petrčanima, Splitu, Osijeku, Dubrovniku i Zagrebu, za ukupan nagradni fond svih profesionalnih turnira u prvom dijelu sezone bio je 400 tisuća dolara, koji je osigurao Hrvatski teniski savez.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Tom popisu treba dodati i tradicionalnu Istarsku rivijeru, koja nije bila dio serije, ali je natjecanjima u Poreču, Rovinju i Opatiji također sudjelovala u proljetnom profesionalnom ciklusu u Hrvatskoj.

"Ovo je bila treća godina da je Hrvatski teniski savez, u suradnji s klubovima širom Hrvatske, organizirao ovu seriju turnira, ali ova je bila najuspješnija za naše tenisače i tenisačice. Mnogo osvojenih bodova je najbolji pokazatelj koliko su im nastupi koristili, a do toga su došli u domaćem ambijentu, uz značajno niže troškove nego da su igrali izvan Hrvatske", rekao je izvršni direktor HTS-a Vladimir Jovanoski.

"S većine turnira imali smo i live stream, što znači da je slika iz Hrvatske bila dostupna doslovno na svim kontinentima. Spojili smo sport i promociju, a rezultati naših tenisača i tenisačica bili su šlag na tortu. Pun pogodak u svakom smislu te riječi."

Kod tenisača, među onima koji su najviše ostvarili svakako su bili Dino Prižmić, koji je ovog tjedna najmlađi igrač među 300 vodećih na ATP listi, zatim Duje Ajduković, te mladi Luka Mikrut i Matej Dodig.

Kod tenisačica, najviše je napravila reprezentativka u Billie Jean King Cupu Tara Würth osvojivši Split, a Antonia Ružić je u Zagrebu bila finalistica u paru. Uz njih, tek 15-godišnja Dora Mišković imala je premijeru u profesionalnim nastupima, a priliku je dobila i Ria Derniković.

"Vrlo sam zadovoljan rezultatima. Ova serija turnira je odlična za nas mlađe igrače, koji se pokušavamo probiti u profesionalnom tenisu. Igramo kod kuće, troškovi su manji i želim zahvaliti Hrvatskom teniskom savezu na ukazanoj prilici", rekao je Mikrut nakon trijumfa na turniru u Osijeku, gdje je sa Zvonimirom Babićem osvojio naslov u paru.

Mikrut, koji je nedavno napunio tek 19 godina, ove je sezone bio posebno uspješan na turnirima u Hrvatskoj, jer je na Istarskoj rivijeri u paru osvojio Poreč i Rovinj, te bio finalist u Opatiji, a potom je dolazio do polufinala Dubrovnika, ATP Challengera u Splitu te naslova u Osijeku. U pojedinačnoj konkurenciji, igrao je u finalu u Dubrovniku, te u polufinalu u Opatiji i Osijeku.

Seriju turnira Croatian Tennis Pro Tournaments Hrvatski teniski savez priredio je u suradnji s klubovima širom Hrvatske, koji su se pokazali kao odlični organizatori.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!