Nogomet

Zekić: 'Da sam na mjestu kolege Leke, vjerojatno bih stavio većinu igrača koji bi igrali u Kupu'

Petar Jenjić • četvrtak, 18.05.2023.
Zekić: 'Da sam na mjestu kolege Leke, vjerojatno bih stavio većinu igrača koji bi igrali u Kupu'

Trener Slaven Belupa Zoran Zekić najavio je gostovanje Hajduka u Koprivnici, u njegovoj posljednjoj domaćoj utakmici kao trenera Farmaceuta...

Nogometaši Slaven Belupa posljednju će utakmicu pred svojim navijačima odigrati u petak od 16 sati protiv Hajduka. Bit će to treneru Zoranu Zekiću posljednji domaći ispit na klupi momčadi.

Igraj na Slaven Belupo - Hajduk na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Krasan termin za igrati nogomet, a što više reći. Pripremamo se, sad ćemo odraditi ovaj zadnji trening i nadamo se dobrom izdanju. Još malo je posla pred nama pa ćemo na odmor, ali o tome ćemo razmišljati kad odradimo još ove dvije utakmice. Trebamo se pokazati u najboljem svjetlu."

"Nisam se još razmišljao opraštati, ali sutra je moja zadnja utakmica u Koprivnici. Brzo je sve prošlo, iako kad se malo vratim bilo je dosta posla, uspona i padova, ali svaki čovjek treba pamtiti lijepe stvari. To je u mojoj glavi tako, ja se tako ponašam. Probati odigrati baš zbog toga baš dobru utakmicu protiv jako dobrog protivnika i to je to."

Kao posljednji gost ove sezone dolazi drugoplasirana momčad SuperSport HNL-a i finalist Kupa. Zekić je posebno istaknuo mlade navijače Slavena "Podravske štuke".

"Nadam se da će vrijeme biti bolje nego što je bilo zadnjih nekoliko dana, da će biti dobra atmosfera, ja sam siguran da će Podravske štuke sutra nadglasati Torcidu. Ovo nisam obukao bez veze, zaista mi je to jedna od najljepših priča mog mandata i posebno pri srcu. Volio bih da se ta priča nastavi i dalje te da ta podrška bude sve veća. Ta djeca igraju nogomet u Koprivnici i mislim da zaista iskreno navijaju i da će im klub puno značiti."

Hajduk u srijedu igra finale Kupa protiv Šibenika.

"Za njih je sigurno najvažnija utakmica sezone. Da sam na mjestu kolege Leke, vjerojatno bih stavio većinu igrača koji bi igrali u Kupu jer je za ritam to najbolje. Puno su bolji nego prije mjesec dana, puno su kompaktniji, igraju pametnije. Jako je bitno i kako ćemo se mi pripremiti. Znam da su neki dečki prazni, neki preumorni, ali nadam se da ćemo naći snage i motiva za sutrašnju utakmicu."

U prošlom kolu poništen im je pogodak zbog dvostrukog dodira.

"Ostavio je posljedice na sve nas, ovo proljeće nam je, svaka neka takva odluka više manje je otišla na stranu protivnika. Pogleda sam taj gol puno puta i ne mogu reći je li ispravna odluka i nije. Mislim da VAR to ne bi trebao ni gledati, ali naravno da sam ja subjektivan jer bi nam gol značio pa bismo sutra išlo s malo boljom startnom pozicijom do kraja prvenstva."

Bilo bi se lijepo oprostiti s pobjedom.

"Svaka mi pobjeda puno znači. Sutra je svakako jedan poseban trenutak i bilo bi se lijepo oprostiti u dobrom tonu."

Zanimljiv je kraj sezone po pitanju ostanka i europskih pozicija.

"To je najbolje što se može dogoditi. Priča o prvaku je odavno riješena, tako da ova priča oko Europe je zanimljiva. Otvorena je ta pozicija po pitanju ispadanja. Dugo nismo imali tako zanimljivu sezonu, pet-šest klubova u malom razmaku. Nijanse su do sada odlučivale, možda odluče i dalje. O našim šansama ne bih pričao, vidjet ćemo poslije sutra, poslije cijelog kola kakva je situacija do kraja."

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!