Tenis

Nadal preskače Roland Garros, sljedeća sezona trebala bi mu biti posljednja

Petar Jenjić • četvrtak, 18.05.2023.
Nadal preskače Roland Garros, sljedeća sezona trebala bi mu biti posljednja
Foto: EPA

Na press konferenciji Rafael Nadal rekao je da će izbivati s terena sljedećih nekoliko mjeseci i da bi mu sljedeća godina trebala biti posljednja u karijeri...

Rafael Nadal održao je press konferenciju na kojoj je bila cijela njegova obitelj te najavio višemjesečni izostanak iz tenisa.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nažalost, neću moći igrati Roland Garros. Ja tu odluku nisam donio, već moje tijelo. Ne znam koliko još neću moći trenirati, možda tri, četiri mjeseca. Vjerujem da je ovo prava odluka, morao sam se zaustaviti, ovako ne mogu više. Još uvijek se ne želim skroz oprostiti od igranja turnira."

Sljedeća, 2024. godina, prema njegovim riječima, trebala bi biti njegova posljednja.

"Dobro sam, ali sam tužan. Teniski sam i dalje na visokoj razini, ali fizički nisam. To moram prihvatiti i ići dalje. Ima puno stvari u kojima uživam, trebam biti zahvalan na svim lijepim stvarima koje su mi se dogodile. Neke stvari ne mogu kontrolirati. Teško ću biti konkurentan na Grand Slamovima, nisam iracionalan, ali ni negativan. Pokušat ću sebi dati priliku opet se natjecati na najvišem nivou. Plan mi je igrati dogodine i da mi to bude zadnja sezona karijere."

Nadal nikada nije propustio Roland Garros, a igrao ga je od 2005. i osvojio 14 puta.

FOTO: EPA/LUKAS COCH

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!