Nogomet

U Zekićevom oproštaju od Koprivnice u goste stiže Hajduk

Petar Jenjić • petak, 19.05.2023.
U Zekićevom oproštaju od Koprivnice u goste stiže Hajduk
Foto: FaH

Slaven Belupo posljednju će domaću utakmicu sezone odigrati protiv Hajduka, a to će ujedno biti i oproštaj Zorana Zekića od Koprivnice...

Pretposljednje kolo SuperSport HNL-a ove sezone otvara se u Koprivnici na stadionu "Ivan Kušek Apaš", gdje će Slaven Belupo biti domaćin Hajduku, u utakmici gdje bodovi i motiv više igraju domaćinu.

Igraj na Slaven Belupo - Hajduk na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Posljednju domaću utakmicu na klupi Farmaceuta imat će Zoran Zekić koji je prije nepunih mjesec dana potvrdio odlazak iz kluba u koji je došao krajem kolovoza 2021. godine. Ono što se definitivno može reći jest da se klub u ovom trenutku njegovim radom vrlo vjerojatno približio svom maksimumu, prvenstveno ove sezone.

Slaven je trenutno na sedmom mjestu s 42 boda, četiri manje za četvrtoplasiranim Osijek. Šanse za plasman u Europu i dalje postoje, no one ipak nisu velike i dosta toga mora se poklopiti. Posebno kada na to nadodamo da su u zadnje četiri utakmice upisali dva poraza, a zatim i dva remija bez golova.

Na to treba nadodati da im u goste stiže Hajduk kojeg sljedeću srijedu čeka finale Kupa protiv Šibenika u Rijeci i sigurno će, koliko god se trudili, više mislima biti na tom susretu, nego na ovom u kojem će cilj biti izbjeći nepotrebne probleme. To se posebno tiče zdravstvenog biltena, a hoće li trener Ivan Leko izmiješati sastav, ostaje nam vidjeti.

Nakon vrlo slabog niza rezultata, Hajduk se stabilizirao u posljednje vrijeme. U zadnjih pet utakmica upisao je tri pobjede i dva remija bez golova, a u svih pet kola nije primio pogodak. S obzirom na neočekivano visoke poraze i poroznu obranu u nekim ranijim kolima, Bijeli su se potpuno stabilizirali i s optimizmom mogu krenuti u završni juriš sezone.

Do sada su ove dvije momčadi odigrale četiri utakmice ove sezone. Hajduk je na Poljudu slavio s 5:1 i 1:0, prvi dvoboj u Koprivnici završio je 2:2, da bi onaj posljednji u polufinalu Kupa završio minimalnom pobjedom Lekinih trupa koje su već od ranije potvrdile drugo mjesto na ljestvici.

Što su rekli

Zoran Zekić, trener Slaven Belupa: "Nisam se još razmišljao opraštati, ali sutra je moja zadnja utakmica u Koprivnici. Brzo je sve prošlo, iako kad se malo vratim bilo je dosta posla, uspona i padova, ali svaki čovjek treba pamtiti lijepe stvari. To je u mojoj glavi tako, ja se tako ponašam. Probati odigrati baš zbog toga baš dobru utakmicu protiv jako dobrog protivnika i to je to."

Ivan Leko, trener Hajduka: "S ozlijeđenima nema velikih promjena. Tko će igrati, o tome pričamo preotvoreno. Sve je u službi finala kupa. I ova utakmica je u službi finala kupa. Mislim da je odgovor dovoljno jasan. Finale kupa je najbitnije, ali postoji situacija kako doći u najboljem stanju za tu utakmicu. Odmor, prehrana, sve je bitno. U jednoj utakmici nije stvar ni kvalitete, nego i sreće. Ako zaslužiš, Bog te pogleda"

Mjesto, vrijeme, suci

Stadion Ivan Kušek Apaš, Koprivnica, 16:00

Suci: Dario Bel, Marjan Tomas, Kristijan Novosel; 4. sudac: Goran Pečarić; VAR: Fran Jović, Anto Marić

Nedostaju

Slaven Belupo: Mioč (kartoni)

Hajduk: Kalik, Vušković, L. Kalinić, Elez (ozljede)

Posljednji susret

Posljednji dvoboj ove dvije momčadi odigrale su u Koprivnici prije nešto više od mjesec dana kada je Hajduk slavio u polufinalu Kupa. Penal Marka Livaje odlučio je pobjednika, a dvoboj završio rezultatom 0:1.

Prognoza

S obzirom na to da se Hajduk priprema za Kup, sigurno neće ići punom snagom prema naprijed. Danas očekujemo minimalnu pobjedu gostiju ili remi.

FOTO: HINA/ Ivana IVANOVIĆ

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!