Tenis

Anhelina Kalinina neočekivana finalistica turnira u Rimu

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 19.05.2023.
Anhelina Kalinina neočekivana finalistica turnira u Rimu
Foto: EPA

Ukrajinska tenisačica Anhelina Kalinina (WTA - 47.) prva je finalistica WTA 1000 turnira u Rimu, gdje je u petak u polufinalu svladala Ruskinju Veroniku Kudermetovu sa 7:5, 5:7, 6:2...

Nakon što je prvi put u polufinalu na WTA Touru igrala prije dvije godine u Budimpešti i tada prošla u finale, 26-godišnja Ukrajinka će ponovno zaigrati u meču za naslov i pokušati doći do najvećeg uspjeha u karijeri.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kalinina je do pobjede protiv vršnjakinje iz Moskve mogla brže i jednostavnije, jer je nakon osvajanja prvog seta u drugom vodila 5:3, da bi neobjašnjivo izgubila 16 poena zaredom, što je Kudermetovoj donijelo drugu dionicu dvoboja i izjednačenje na 1-1 u setovima.

No, u trećoj dionici je Ukrajinka ponovno zaigrala na visokoj razini, povela 4:0 i tu prednost uspjela zadržati do konačnih 6:2. Rukovanja na mreži među tenisačicama nije bilo, a Kalinina je nakon dvoboja poručila da joj je "svaka pobjeda važna", nadajući se da time svojim sunarodnjacima "u teškim vremenima donosi barem malo pozitivnih emocija".

Kalinina je postala najniže rangirana finalistica rimskog turnira u posljednjih 37 godina. Za naslov će igrati protiv bolje iz dvoboja aktualne wimbledonske pobjednice Kazahstanke Jelene Ribakine (WTA - 6.) i bivše osvajačice Roland Garrosa Latvijke Jelene Ostapenko (WTA - 20.).

Ulaskom u svoje drugo finale u karijeri Kalinina je osigurala ulazak među 25 najboljih tenisačica svijeta, što joj je najbolji renking u karijeri. Uspije li u Rimu osvojiti prvi naslov, od ponedjeljka će se naći u društvu 20 najboljih.

WTA Rim, polufinale:
Anhelina Kalinina (Ukrajina, 30) - Veronika Kudermetova (11) 7:5, 5:7, 6:2

FOTO: EPA/ETTORE FERRARI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!