Košarka

Vruće je na istoku: Miami Heat ponovno slavio u Bostonu na krilima Butlera

Krešimir Milić • subota, 20.05.2023.
Vruće je na istoku: Miami Heat ponovno slavio u Bostonu na krilima Butlera
Foto: FaH

Miami je poveo u dvije gostujuće utakmice i sad ima priliku kod kuće završiti posao prema finalu NBA...

Samo dvije pobjede dijele Miami Heat u senzacionalnom pohodu na NBA finale. U drguoj utakmici finala Istoka slavili su u Bostonu 111:105 i sad kod kuće s dvije gostujuće pobjede imaju priliku dovršiti što su započeli.

Igraj na NBA doigravanje na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Uspiju li u tome postali bi tek drugi nenositelj u povijesti koji je stigao do finala. Miami je ponovno predvodio Jimmy Butler koji je ubacio 27 poena, Bam Adebayo je imao double-double s 22 poena i 17 skokova kojima je dodao devet asistencija.

U redovima Celticsa najbolji je bio Jason Tatum s 34 poena, 13 skokova i osam asistencija, a svoju večer nije imao Jaylen Brown sa 16 poena i šutom 7/23.

Serija se seli u Miami, a treća utakmica se igra s nedjelje na ponedjeljak dok je četvrta s utorka na srijedu. Mimai je već dosad kroz doigravanje napravio senzacionalne stvari plasiravši se kroz play-in, a onda su izbacili Milwaukee Buckse pa New York Knickse i sad su na dobrom putu da isto naprave Boston Celticsima.

Bostonu će u naredne dvije utakmice trebati bar jedna pobjeda da ima priliku ispraviti skroz kod kuće ono što su sad propustili napraviti.

NBA finale Istoka
Boston Celtics - Miami Heat 105:111

Foto: EPA/JOHN CETRINO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!