Košarka

Lakersi traže način kako zaustaviti Jokića i Denver

Krešimir Milić • subota, 20.05.2023.
Lakersi traže način kako zaustaviti Jokića i Denver
Foto: EPA

Nuggetsi vode 2-0 u seriji koja se seli u Los Angeles, a u prve dvije partije fantastično je odigrao Jokić. Iz utakmice u utakmicu ispisuje povijest impresivnom statistikom…

Kako zaustaviti Nikolu Jokića? Pitali su se to prvo u Minnesoti, a onda je isto pitanje zanimalo Duranta i Bookera sa Sunsima, a sad muči LeBrona i Davisa.

Igraj na LA Lakers - Denver Nuggets na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Srpski centar ima impresivnu sezonu iza sebe i jednu od najdominantnijih u NBA. No nagrada za MVP-a mu je izmaknula čime bi bio treći put zaredom najbolji u ligi. No za ono što pokazuje i sa statistikom koju ima svi vide tko je najbolji.

Triple-double iz utakmice u utakmicu nose Nuggetse prema NBA finalu, a priželjkuju mnogi i prstenu. U prvoj utakmici protiv Lakersa imao je triple-double s čak 21 skokom. Impresivnu statistiku imao je na toj utakmici i Anthony Davis s 40 poena, ali nije to bilo dovoljno, a još više će pamtiti utakmicu po Jokićevoj trici preko njegove ruke.

Jokić ima u ovoj seriji i veliku pomoć sjajnog Jamala Murraya koji ga prati u koševima, a sad s dvije pobjede sele u Los Angeles gdje mogu završiti posao koji su počeli.

Osim ako LeBron James i Davis ne dobiju dodatnu pomoć, a netko usput pronađe način kako zaustaviti Jokića. Pa i privremeno na jednu utakmicu da im da nadu u preokret serije.

Ako ne pronađu način za to nikome neće biti iznenađenje plasman Denvera u finale u iduće dvije utakmice.

Što su rekli?

Darvin Ham, trener LA Lakersa: „Oni su poput nas, neporaženi su kod kuće. Znali smo da će to biti izazov. Težak, težak. I rekli smo to prije nego što smo odigrali jednu utakmicu, moramo se zakopčati i zakopčati, zakopčati i zakopčati jer smo planirali da će ovo biti duga serija.“

Michael Malone, trener Denver Nuggetsa: „Nitko nije govorio o tome, Nikola je imao povijesnu izvedbu. Sada ima 13 triple-doubleova, treći svih vremena. Ono što radi je jednostavno nevjerojatno. Ali priča nije bila o Nuggetsima, priča nije bila o Nikoli. Priča je bila o Lakersima i njihovim prilagodbama."

Mjesto, vrijeme

Crypto.com Arena, Los Angeles, 2.30 sati

Nedostaju

LA Lakers: Bamba (ozljeda)

Denver Nuggets: Gillespie (ozljeda)

Prethodni međusobni dvoboj

Dvije zaredom u seriji dobili su Nuggetsi i Jokić uza kojeg LeBron i Davis nemaju rješenje.

Prognoza

Denever s Jokićem djeluje nezaustavljivo, ako nađu način kako ga primiriti možda i uspiju Lakersi danas do pobjede.

Foto: EPA/BOB PEARSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!