Tenis

Kiša vodi glavnu riječ u Rimu, Medvjedev i Rune u borbi za titulu

HINA, Mihaela Bradovski • subota, 20.05.2023.
Kiša vodi glavnu riječ u Rimu, Medvjedev i Rune u borbi za titulu
Foto: EPA

Ruski tenisač Danil Medvjedev drugi je finalist zemljanog ATP Masters 1000 turnira u Rimu nakon što je pobijedio Grka Stefanosa Tsitsipasa 7:5, 7:5.

Kiša je predstavljala veliki problem ovom drugom polufinalu u Rimu te je na duže vrijeme prekinula meča kod 4:4 u prvom setu, a potom i kod 5:4 za Tsitsipasa. Kada su se u večernjim satima vratili na teren, Medvjedev je dobio pet gemova u nizu.

Igraj na mečeve turnira u Rimu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dobio je prvi set sa 7:5 te poveo 2:0 u drugom. Tsitsipas je uspio vratiti break minusa, ali je ponovno pao u završnici seta. Kod 5:5 Medvjedev je napravio novi break i potom mirno odservirao za pobjedu. Uz dugotrajne kišne prekide meč je trajao nešto više od šest sati.

U nedjelju će 27-godišnji Medvjedev tražiti svoju jubilarnu dvadesetu ATP titulu u karijeri, ali i prvu na zemljanoj podlozi. U karijeri je samo jednom igrao finale nekog turnira na zemlji, dogodilo se to 2019. godine u Barceloni kada je poražen od Dominica Thiema 4:6, 0:6.

U finalu će Medvjedev igrati protiv 20-godišnjeg Danca Holgera Runea koji je u prvom polufinalu pobijedio Norvežanina Caspera Ruuda 6:7(2), 6:4, 6:2. Ruud je imao 1-0 u setovima te vodstvo 4:2 u drugom.

ATP Rim, polufinale:
Danil Medvjedev (3) - Stefanos Tsitsipas (Grčka, 5) 7:5, 7:5
Holger Rune (Danska, 7) - Casper Ruud (Norveška, 4) 6:7(2), 6:4, 6:2

FOTO: EPA/ETTORE FERRARI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!