Vodeni sportovi

Tri plivačka maratona ovog ljeta u Podstrani

Sportnet, Mihaela Bradovski • nedjelja, 21.05.2023.
Tri plivačka maratona ovog ljeta u Podstrani

Sportska udruga Nova generacija 7 iz Podstrane i ove se godine potrudila obogatiti sportsku ponudu u Podstrani tokom ljetnih mjeseci te će ponovno održati tri plivačka maratona. Natjecanja će biti raspoređena kroz tri ljetna mjeseca počevši od lipnja...

Prvi ovogodišnji plivački maraton u Podstrani bit će 3. Plivački maraton Sveti Ante koji se održava u Grbavcu 17. lipnja na plaži ispred restorana Jure. Cijelo događanje sastoji se od čak pet utrka od kojih je glavna utrka na 2500 metara koja je ujedno i drugo kolo ovogodišnjeg Dalmatinskog kupa daljinskog plivanja koji započinje tjedan dana ranije utrkom na Baćinskim jezerima.

Drugo natjecanje održati će se 15. srpnja u Mutograsu na plaži ispred Jedriličarskog kluba Podstrana, a riječ je o 6. Plivačkom maratonu Podstrana - Ng7 koji ujedno i centralni događaj ljeta kada je riječ o natjecanjima u daljinskom plivanju u Podstrani. Ovo je natjecanje čija je glavna utrka dužine 7500 metara uvrštena u kalendar Hrvatskog saveza daljinskog plivanja kao Prvenstvo Hrvatske te treće kolo ACI CRO CUP RACE. Osim toga ova utrka je uvrštena u kalendar Plavalne zveze Slovenije kao Prvenstvo Slovenije na 7500 metara za juniore. Osim utrke na 7500 metara ovo događanje sadrži još pet različitih utrka tako da se svatko može okušati u plivanju na otvorenim vodama u Podstrani.

Posljednje, ali organizacijski najzahtjevnije natjecanje održat će se 27. kolovoza, a riječ je o Plivačkom maratonu Kroz Podstranu - Memorijal hrvatskih branitelja Općine Podstrana čija glavna utrka starta od Porta u Mutograsu, a završava na plaži Strožanac ispred Jedriličarskog kluba Strožanac. Ova utrka je 11. kolo Dalmatinskog kupa daljinskog plivanja, a uz nju u sklopu događaja održat će se još četiri manje utrke.

Iz Sportske udruge Nova generacija 7 pozivaju stanovnike Općine Podstrana, ali i šire da im se pridruže u aktivnostima udruge bilo kao plivači ili kao volonteri u pripremi utrka.

Detaljnije informacije o plivačkim maratonima u Podstrani mogu se pronaći na web stranici i Facebook profilu udruge.

Kalendar plivačkih maratona Podstrana 2023.
17. lipnja Plivački maraton "Sveti Ante"
15. srpnja Plivački maraton "Podstrana - Ng7"
27. kolovoza Plivački maraton "Kroz Podstranu - Memorijal hrvatskih branitelja Općine Podstrana"

Krešimir Bošković

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!