Košarka

Mario Hezonja prvak Europe s Real Madridom, Sergio Llull u zadnjim sekundama riješio dramatično finale!

Petar Jenjić • nedjelja, 21.05.2023.
Mario Hezonja prvak Europe s Real Madridom, Sergio Llull u zadnjim sekundama riješio dramatično finale!
Foto: EPA

Real Madrid po 11. put u povijesti osvojio je naslov prvaka Europe, a u finalu je s minimalnih jedan razlike slavio protiv Olympiakosa zahvaljujući ubačaju Sergija Llulla...

Titulu prvaka Europe s Real Madridom osvojio je Mario Hezonja koji je odigrao jako dobro prvo poluvrijeme, a slabije drugo. U dramatičnom finalu protiv Olympiakosa slavili su sa 79:78, iako su ibli u zaostatku većim dijelom utakmice.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Junak pobjede Real Madrida bio je dvojac Sergio Rodriguez i Sergio Llull koji su u zadnjoj minuti okrenuli rezultat i donijeli svojoj momčadi 11. naslov prvaka Europe, prvi od sezone 2017./18. Zanimljivo, to su Llullu bili prvi i jedini poeni na utakmici.

Kostas Papanikolau je ubacio drugu tricu na susretu za prvo dvoznamenkasto vodstvo Olympiakosa za 22:12. Prednost grčke momčadi nakon toga je još malo narasla, a tenzije na obje strane bile visoke. Nakon prvih deset minuta Olympiakos je vodio s 24:17.

Uslijedila je dobra rola Marija Hezonje, a zatim i njegovih suigrača. Padale su trice na sve strane, Kraljevski klub se potpuno vratio u utakmicu i poveo s 34:32. Hrvatski košarkaš nastavio je s dobrim igrama, a njegova momčad imala 45:40. S pet vezanih poena Olympiakos je zaključio prvo poluvrijeme.

Sjajno je u nastavak krenuo Isaiah Canaan koji je pogađao izvana praktički sve što bi potegnuo prema košu. Nakon tri četvrtine nominalni domaćin imao je četiri poena viška, a u posljednjoj dionici nastavio je gdje je stao.

MVP lige Saša Vezenkov igrao je zaista sjajnu utakmicu, prvenstveno napadački, a nakon dugačke trice zabio je za vodstvo svoje momčadi 65:59. Održavala je grčka momčad prednost, imala i 78:72 nakon 38 minuta igre, ali se Real vraća na samo minus jedan tricom Sergija Rodrigueza (78:77).

Drama se nastavila i dalje, Olympiakos je promašivao, a Sergio Llull u zadnjim sekundama poentirao za pobjedu. Kostas Sloukas je promašio na drugoj strani, a Real zaključio pobjedom.

Sergio Rodriguez s 15 poena predvodio je Real Madrid do pobjede. Mario Hezonja susret je zaključio s 12 koševa (2/3 za dva, 2/8 za tricu, slobodna bacanja 2/3) i tri skoka, a sve poene ubacio je u prvom poluvremenu.

Briljantan je kod Olympiakosa bio Saša Vezenkov s 29 poena, Isaiah Canaan dodao je 21 koš, ali to im nije pomoglo za četvrtu titulu.

Euroliga, finale:
Olympiakos - Real Madrid 78:79

FOTO: EPA/Rodrigo Jimenez

Euroliga, doigravanje

finale

Olympiakos78:79Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!