Tenis

Danil Medvjedev pobjedom protiv Runea do prve titule na zemljanoj podlozi u karijeri

Mihaela Bradovski • nedjelja, 21.05.2023.
Danil Medvjedev pobjedom protiv Runea do prve titule na zemljanoj podlozi u karijeri
Foto: EPA

Rus Danil Medvjedev pobjednik je Masters 1000 turnira u Rimu. Medvjedev je napokon dočekao titulu na zemljanoj podlozi, a u finalu je bio bolji od Holgera Runea...

Danil Medvjedev, poznato je, nema previše uspjeha na zemljanoj podlozi, stoga ne čudi propisno proslavljena titula u Rimu. Ne samo da mu je to prva velika titula na zemljanoj podlozi već je ujedno postao i prvi Rus koji je slavio na ovom turniru.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Protivnik u finalu bio mu je Holger Rune, odlični mladi Danac koji je u izjednačenom dvoboju ipak na kraju upisao poraz u dva seta sa 7:5, 7:5.

Medvjedev je ne računajući dvije titule na zemlji u ranoj fazi karijere kada ih je osvojio na Futuresima, u Rimu igrao svoje tek drugo finale na ovoj podlozi. Prvo je odradio još 2019. godine kada ga je u Barceloni svladao Dominic Thiem.

U Rimu je Medvjedev u prvom setu imao krizno razdoblje u petom gemu kada je Rune došao do 15:40, ali nije to iskoristio dok je Rus kod 6:5 došao do svoje prve break lopte i odmah dobro reagirao i uzeo set sa 7:5.

U drugom setu Rune je dva puta imao break prednosti, ali nakon što je poveo s 5:3, više nije uzeo niti gem. Medvjedev je osvojio četiri gema zaredom i proslavio pobjedu.

Danil Medvjedev preskočio je na ljestvici Novaka Đokovića i došao na drugo mjesto dok je Rune napredovao na šestu poziciju što mu je najbolji ranking u karijeri.

Masters 1000 Rim, finale:
Danil Medvjedev (-, 3) - Holger Rune (Danska, 7) 7:5, 7:5

FOTO: EPA/ETTORE FERRARI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!