Košarka

Jusup: 'Znali smo da je pritisak na nama', Sesar: 'Da je ispalo drugačije, sigurno ne bi bilo nezasluženo'

Sportnet, Petar Jenjić • nedjelja, 21.05.2023.
Jusup: 'Znali smo da je pritisak na nama', Sesar: 'Da je ispalo drugačije, sigurno ne bi bilo nezasluženo'
Foto: Zvonko Kucelin/HINA

Zadar je tricom Marka Ramljaka u zadnjoj sekundi stigao do pobjede protiv Cibone, a po dva aktera sa svake strane prokomentirala su ovaj zanimljiv susret u Višnjiku...

Košarkaši Zadra svladali su Cibonu na domaćem parketu i poveli u polufinalnoj seriji Prvenstva Hrvatske. Trener Danijel Jusup znao je što čeka njegovu ekipu.

Igraj na utakmice PH na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Očekivali smo da će Cibona pokušati sa zonskom obranom, otvarali su sredinu i zatvarali bokove. Bili smo spremni na to i dobro rješavali takve situacije. Tražio sam mao više unutarnje igre, da ne završavamo sve vanjskim šutem. Protivnik se dosta kocka, pušta i čeka da promašimo, ali smo mi relativno dobro pogađali, a lopte koje smo promašivali smo ponovno hvatali. Znali smo da će biti teško i da je pritisak na nama. Zahvaljujem publici koja je bila fantastična. Pametno smo odigrali zadnji napad, Luka je dobro otvorio, a Marko pogodio za pobjedu."

Junak susreta bio je Marko Ramljak koji je zabio tricu u zadnjoj sekundi.

"Drago mi je zbog navijača, atmosfera je bila odlična, a utakmica odlična za gledanje. Mislim da smo dobar dio susreta bili dobri i držali prednost. Oni su odigrali također kvalitetno, ali nismo gubili glavu u ključnim trenucima, imali smo 13 napadačkih skokova. Ostavljali su nam puno prostora, a mi smo pogađali kada je to bilo najpotrebnije. Čestitam suigračima, izvukli smo se na kraju i nadam se da ćemo ovakav pristup i nadalje zadržati."

Dvoboj je prokomentirao trener Cibone Josip Sesar koji ističe da je utakmica bila 50-50.

"Čestitke Zadru i Ramljaku na šutu koji je odlučio pobjednika. Znali smo što Zadrani rade, kako igraju i pokušali smo ih zaustaviti. Nismo bili dobri u prvom poluvremenu, veliki nam je problem bio napadački skok, a kada smo ga u drugom dijelu popravili i Zadrani su gubili samopouzdanje. Oni igraju na kontru, polukontru i napadački skok. Kada smo to regulirali, pametno smo odigrali zonu, vratili se u utakmicu te dvaput imali priliku za vodstvo. Nažalost, nismo pogodili i otišlo je na stranu domaćina. Da je ispalo drugačije, sigurno ne bi bilo nezasluženo."

Čestitam Zadranima na pobjedi. Bila je čvrsta utakmica, a mi smo im dopustili ofenzivne skokove što ćemo morati popraviti u Zagrebu kako bismo seriju ponovno vratili u Zadar", dodao je Aleksandar Aranitović.

KK Cibona

FOTO: HINA/Zvonko KUCELIN

Premijer liga

1Zadar 302+534
2Split 275+444
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2012+199
5Dinamo Zagreb 1913+208
6Zabok 1715+35
7Dubrava 1419-93
8Dubrovnik 1418-56
9Šibenka 1319-46
10Alkar 923-161
11DepoLink Škrljevo 725-337
12Bosco 131-852

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!