Košarka

Ovo bi moglo brzo završiti: Miami slavio i u trećoj utakmici serije protiv Bostona

Krešimir Milić • ponedjeljak, 22.05.2023.
Ovo bi moglo brzo završiti: Miami slavio i u trećoj utakmici serije protiv Bostona
Foto: EPA

Miami dijeli potencijalno jedna utakmica od velikog finala. Bit će to senzacionalan uspjeh momčadi koja je u doigravanja ušla kroz play in kao osmi nositelj...

Ili će konferencijska NBA finala biti nikad brže riješena ili slijedi jedna od najvećih drama u njima. No jedno je sigurno, a to je senzacija koju izvodi Miami na istoku. U doigravanje su ušli kao osmi nositelj, kroz play in, a sad u finalu Istoka vode 3:0 u seriji protiv Boston Celticsa.

Igraj na NBA doigravanje na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Heat je slavio i u trećoj utakmici doigravanja, ovog puta 128:102. Samo jedna pobjeda ih sad dijeli od velikog finala, isto kao i Denver koji na Zapadu vodi 3:0 u seriji protiv Lakersa.

U novoj velikoj pobjedi Heata rekord karijere s 29 koševa postigao je Gabe Vincent, a rekordan je bio i Duncan Robinson s 22 koji je ubacio pet trica te ih sada ima 124 u doigravanjima čime je nadmašio LeBrona Jamesa (123) u povijesti Miamija.

Dvoznamenkastim brojem koševa pridružili su im se još Caleb Martin s 18, Jimmy Butlera je završio sa 16, Bam Adebayo na 13, a deset je ubacio Max Strus.

Kod Bostona su podbacili svi, a veliku krivnju na sebe stavio je trener Joe Mazzulla koji je izjavio kako nije dobro pripremio momčad za ovu seriju. Nije ni pomogla loša izvedba najvećih uzdanica poput Jaysona Tatuma koji je ubacio tek 14 koševa, a Jaylen Brown dodao 12.

Kad nije išlo nositelje Celticsa, nije imao ni tko s klupe povući i dodati, tek su Payton Pritchard i Grant Williams, koji se proslavio provociranjem Butlera u prošloj utakmici, ubacili po 12 koševa. Sljedeću utakmicu ponovno igraju u Miamiju u noći s utorka na srijedu od 2:30 sati, a momčad Erika Spoelstre ima mogućnost zaključiti seriju i s četvrtom pobjedom u nizu.

NBA finale po rasporedu počinje 1. lipnja, a kako trenutno stvari stoje oba finalista bi mogla imati priliku za odmoriti se prije početka velike serije.

NBA doigravanje, finale Istoka
Miami Heat - Boston Celtics 128:102

Foto: EPA/RHONA WISE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!