Košarka

Denver ima prvu meč loptu, Lakersi se spremaju izvesti nemoguću misiju

Krešimir Milić • ponedjeljak, 22.05.2023.
Denver ima prvu meč loptu, Lakersi se spremaju izvesti nemoguću misiju
Foto: EPA

Dojam je da Lakersi mogu tek odgoditi ono što im se sprema. U prve tri utakmice Nuggetsi su upisali tri uzastopna poraza i sad imaju priliku zaključiti seriju bez poraza…

Istok i Zapad mogli nikad brže dati finaliste NBA doigravanja. Miami je upisao treću uzastopnu pobjedu i poveo s 3:0 u seriji, a s istim rezultatom u Los Angelesu igra Denver četvrtu utakmicu.

Igraj na La Lakers - Denver Nuggets na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvu meč loptu za zaključiti ovu seriju imaju Nikola Jokić i društvo večeras od 2:30 sati. Bez gotovo većih problema upisivali su pobjede u prve tri utakmice.

U prve dvije sjajan je bio Jokić, a u posljednjoj motor je bio Jamal Murray koji je uz srpskog centra glavni motor Nuggetsa tijekom ovog doigravanja. Još uvijek za njih rješenje nisu pronašli LeBron James i Anthony Davis koji bi se nakon ove utakmice mogli oprostiti od doigravanja.

Seriju od 3:0 nije nikad nitko uspio stići, tek su neki uspijevali izjednačiti. Stoga je pred Lakersima nemoguća misija koju se spremaju izvesti.

Dojam je da tek mogu odgoditi ono što se svima čini neizbježnim. U senzaciju velikog preokreta malotko vjeruje.

Ako uspiju danas slaviti i odgode prolaz Denvera, Nuggetsi novu meč loptu imaju kod kuće za dva dana.

Što su rekli?

Michael Malone, trener Denver Nuggetsa: „Uz probleme s faulom, Nikola je izašao, nije bilo panike. Bilo je, 'OK, on je vani, to znači da netko drugi mora uskočiti'.' Mislim da je to nešto što je naš tim radio uvijek iznova. Znam da je to kliše, ali taj mentalitet stvarno nam je dobro služio tijekom godina.“

Darvin Ham, trener LA Lakersa: „Mislim, mislim da je deficit 3-0, a ne 4-0, pa sve dok još nisu došli do četiri, još uvijek ima nade. Još uvijek smo živi. Samo se moramo fokusirati na pobjedu u jednoj utakmici.“

Mjesto, vrijeme

Crypto.com Arena, Los Angeles, 2:30 sati

Nedostaju

LA Lakers: -

Denver: Gillespie (ozljeda)

Prethodni međusobni dvoboj

Sve tri dosadašnje utakmice serije dobio je Denver.

Prognoza

Denver ima priliku zaključiti ovu seriju i osigurati si par dana odmora pred veliko finale. S obzirom na prikazano dosad neće biti iznenađenje ako tako bude.

Foto: EPA/ALLISON DINNER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!