Tenis

Šesti tenisač svijeta dolazi na ATP Umag

Sportnet, Krešimir Milić • ponedjeljak, 22.05.2023.
Šesti tenisač svijeta dolazi na ATP Umag
Foto: EPA

Još jedna velika zvijezda potvrdila je dolazak na teniski turnir u Umagu. Nakon Čilića, Wawrinke i Thiema dolazak je potvrdio i Rune.

Danac Holger Rune, šesti igrač s aktualne pojedinačne ATP liste, ponovno će igrati u Umagu, javlja Glas Istre.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jedan od najboljih igrača svijeta, tako će dodatno pojačati ionako već veoma atraktivan sastav ovogodišnjeg turnira Plava Laguna Croatia Open Umag. Prije njega, dolazak u Stella Maris potvrdili su naš Marin Čilić, Švicarac Stan Wawrinka i Austrijanac Dominic Thiem, redom osvajači pojedinačnih naslova na Grand Slam turnirima.

Prije dva tjedna Rune je došao do najboljeg plasmana u karijeri na pojedinačnoj ATP listi. Nakon turnira serije Masters 1000 u Rimu popeo se na šesto mjesto, a u Rimu je savladao Novaka Đokovića i Caspera Ruuda. Nešto ranije ove godine Rune je igrao i u finalu turnira u Monte Carlu, a malo potom osvojio je naslov u Münchenu.

„Rune je do sada dva puta igrao u Umagu. Prvi put preklani, kada je u glavni turnir ušao zahvaljujući pozivnici (bio je 204. na ATP listi), te drugi put prošle sezone. Još uvijek je bez pobjede, jer je u oba navrata gubio na startu, porazima u tri seta. Vjerujemo da će za njega treća godina u Umagu biti i sretna te da će uz podršku umaške publike doći do svoje prve pobjede. Plava Laguna i ove je godine uložila jako puno u turnir kako bi se on i u sportskom, zabavnom i gourmet dijelu odvio na najvišoj mogućoj razini. Pozivam sve goste da dođu u Umag i budu dio ove priče“, istaknuo je Dragan Pujas, predsjednik Uprave Plave Lagune te predsjednik Organizacijskog turnira Plava Laguna Croatia Open Umag.

FOTO: EPA/ETTORE FERRARI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!