Tenis

Jana Fett nastavila niz iz kvalifikacija i izborila drugo kolo u Rabatu

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 22.05.2023.
Jana Fett nastavila niz iz kvalifikacija i izborila drugo kolo u Rabatu
Foto: FaH

Jana Fett igrat će u drugom kolu WTA turnira u Rabatu. Fett je na startu glavnom turnira svladala Sadu Nahimanu bez problema u dva seta...

Sada Nahimana iz Burundija prvi put u karijeri našla se u glavnom ždrijebu nekog WTA turnira, ali debitantski nastup nije prošao dobro. Jana Fett svladala ju je za manje od sat vremena.

Igraj na mečeve turnira u Rabatu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nahimana je 255. igračica s WTA ljestvice, 11 mjesta bolje plasirana od Fett, međutim ovdje je uhvatila samo četiri gema. Nervoza prvog nastupa na WTA Touru je očito napravila svoje i posebno u prvom setu nije se mogla nositi s Fett.

Prvi set riješen je za manje od pola sata, Fett nije prepustila niti gem, sva tri puta uzela je servis protivnici dok je na svom servisu ispustila samo dva poena.

U drugom setu bilo je više borbe, Nahimana je dva puta imala break prednosti, ali Fett se oba puta vratila i s tri gema zaredom, od čega dva na servisu protivnice, završila je posao.

U drugom kolu Fett će igrati protiv prve nositeljice Martine Trevisan koja je prošla u drugo kolo nakon predaje Nurije Parrizas-Diaz. Dosad su se jednom susrele i to 2019. godine u Contrexevilleu gdje je Trevisan slavila sa 6:3, 6:3.

WTA Rabat, prvo kolo:
Jana Fett (Hrvatska, Q) - Sada Nahimana (Burundi) 6:0, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA TourJana Fett
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!