Košarka

Carmelo Anthony nakon 19 sezona u NBA ligi objavio odlazak u igračku mirovinu

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 22.05.2023.
Carmelo Anthony nakon 19 sezona u NBA ligi objavio odlazak u igračku mirovinu
Foto: EPA

Još jedan košarkaški velikan otišao je u igračku mirovinu. Carmelo Anthony objavio je da nakon 19 sezona u NBA ligi završava igračku karijeru...

Od 2003. godine i trenutka kada je izabran kao treći izbor na NBA draftu, Carmelo Anthony bio je dio lige. Izabrali su ga Denver Nuggetsi nakon što su Cleveland Cavaliersi izabrali LeBrona Jamesa, a Detroit Pistonsi jednog od najvećih "busta" u povijesti drafta Darka Miličića.

Igraj na utakmice NBA lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jednom davno iz Nuggetsa su priznali kako bi Anthony da je prepoznat od strane Pistonsa završio u Detroitu, a u tom slučaju prema Denveru bi krenuo Chris Bosh.

Carmelo je u Denveru proveo osam sezona, nakon toga šest sezona je igrao u Knicksima, a onda su krenuli sve učestaliji problemi s ozljedama, pad forme i selidbe u Oklahoma City Thunder, Houston Rocketse, Portland Trail Blazerse i LA Lakerse.

U dresu Lakersa je prije više od godinu dana odigrao posljednju utakmicu, upisao je deset poena i šest skokova u porazu od Sunsa 121:114, a sada je objavio i kako je završio igračku karijeru.

"Sjećam se dana kada nisam imao ništa osim lopte na parketu i sna o nečem većem. Košarka je bila moj ispušni ventil. Zajednice, gradovi koje sam predstavljao s ponosom i navijači koji su me podržavali na putu, zauvijek sam zahvalan na tim ljudima i mjestima jer su me oni učinili Carmelom Anthonyjem. Ali sada je došlo vrijeme da se oprostim. Uz ovaj gorko-slatki oproštaj od NBA lige, uzbuđen sam što mi budućnost nosi", poručio je Anthony.

U karijeri je upisao prosjek od 22.5 poena, 6.2 skoka i 2.7 asistencija. Deset puta je nastupio na All-Star susretu, bio je NCAA prvak, najbolji strijelac NBA lige te osvojio sa SAD-om tri zlata na olimpijskim igrama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani22.05.2023. u 21:29
    Neš ti velikana
    Bogomdani