Košarka

Miami može završiti započeto, Bostonu slamka spasa

Krešimir Milić • utorak, 23.05.2023.
Miami može završiti započeto, Bostonu slamka spasa
Foto: FaH

Heat izvan svih očekivanja gazi kroz seriju finala Istočne konferencije. Nakon tri pobjede u nizu na domaćem parketu spremaju završni udarac Celticsima…

Malo je onih koji su očekivali da će Miami Heat nakon što su kroz play in ušli u play off igrati i finale konferencije, a još manje da će biti u situaciji nakon samo tri utakmice serije plasirati se u NBA finale. Tamo nakon četiri pobjede protiv Lakersa u isto toliko utakmica čeka Denver bolje s Istoka.

Igraj na utakmice NBA doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kako su se dosad stvari odvijale čini se da će konferencijska finala biti nikad brže riješena. Denver je odmah iskoristio prvu meč loptu, a sad je isto i na Miamiju koji je bacio Boston u nokdaun i sad ima priliku sve zaključiti na domaćem terenu.

Heat u ovom doigravanju oduševljava sve, a ponajviše partijama u finalnoj seriji gdje se uz Jimmyja Butlera i Bama Adebaya pojavljuju i neočekivani junaci poput Gabea Vincenta u prošloj utakmici.

Boston se nada jednoj partiji Jayson Tatuma kao i u sedmoj utakmici protiv Philadelphije s kojom bi pokušali okrenuti nešto što sad izgleda kao jednosmjerna ulica. U prve dvije utakmice Tatum je bio na visini zadatka, ali nije imao konkretne podrške ostatka momčadi, dok je u posljednjoj odigranoj bio ispod standardnih očekivanja.

Za minimalno ponoviti rezultat iz prošle sezone i plasman u finale trebat će im praktički čudo i probiti put kroz slijepu ulicu. Miami ima prvu meč loptu za ponoviti uspjeh iz 2020. te osigurati finale protiv Nikole Jokića i Denvera, a pred Bostonom je moguće i posljednja slamka spasa za preokret.

Što su rekli?

Erik Spoelstra, trener Miami Heata:“To je bio čvrst, zreo, profesionalan pristup. Ovdje ima puno skrivenih stvari i približavamo se, ali ovo još uvijek moramo završiti.“

Joe Mazzulla, trener Boston Celticsa“Jednostavno ih nisam pripremio za utakmicu. Što god da je bilo, bilo da je riječ o početnoj postavi ili prilagodbi, moram ih dovesti na bolje mjesto, spremne za utakmicu. To je na moj račun.“

Mjesto, vrijeme

Kaseya Center, Miami, 2:30 sati

Nedostaju

Miami Heat: Herro, Oladipo (ozljede)

Boston Celtics: Gallinari (ozljeda)

Prethodni međusobni dvoboj

Slavili su dva puta u Bostonu i jednom kod kuće Heatsi za 3:0 u seriji.

Prognoza

Boston ima sigurno u svojim redovima igrače s kojima može pokušati odgoditi prolaz Miamija u finale ili ga čak i spriječiti. Ostaje samo pitanje koliko su spremni na još jednu večer u kojoj bi Butler bio inspiriran.

Foto: EPA/JOHN CETRINO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!