Košarka

Cibona želi do izjednačenja sa Zadrom: 'Imamo priliku sve ispraviti na svom terenu'

Sportnet, Krešimir Milić • utorak, 23.05.2023.
Cibona želi do izjednačenja sa Zadrom: 'Imamo priliku sve ispraviti na svom terenu'

Cibona želi vratiti seriju u Zadar pobjedom u Draženovom domu. Junak zadarskog dvoboja bio je Marko Ramljak s tricom ua pobjedu u posljednjoj sekundi...

Prošla je nedjeljna večer dramatično u dvorani Krešimira Ćosića slavljem Zadrana protiv Cibone u polufinalnoj seriji. Druga utakmica na rasporedu je u srijedu, 24. svibnja od 19 sati u Domu Dražena Petrovića u Zagrebu, a očekuje se u najmanju ruku jednako zanimljiv dvoboj.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Marko Ramljak je bio junak zadarskog dvoboja, tricom u posljednjoj sekundi za konačnih 85:82, a može se reći da je bio i najbolji pojedinac utakmice, gledajući ukupni učinak s 27 poena. Jasno je, dakle, da će mu Sesarovi izabranici morati posvetiti više pozornosti u zagrebačkom dvoboju.

Ono što je bilo posebno izraženo u Zadru je napadački skok Jusupove momčadi koja je u tom segmentu igre bila dominantna. Znaju to, naravno, ljudi u stručnom stožeru Cibone i sigurno će i u pripremi uzvratnog dvoboja i o tomu razmišljati, kako bi se bolje odgovorilo u smislu postavljenih taktičkih zadaća.

„Nakon poraza u prvoj utakmicu u kojoj smo stvarno odigrali dobro drugo poluvrijeme i limitirali Zadar u tom njihovom napadačkom dijelu, možemo reći kako smo pomalo i nesretno izgubili. No, imamo priliku sada sve to ispraviti na svom terenu. Napravili smo analizu i pripremne treninge za ono što nas očekuje u srijedu, vidjeli smo gdje smo griješili i na čemu trebamo dodatno poraditi. Nažalost, opet imamo nekih sitnih ozljeda i viroza, pa ćemo vidjeti koliko će to utjecati na sastav. Oni koji budu u momčadi sigurno će, kao i do sada, dati sve od sebe da vratimo seriju u Zadar i pozivamo naše navijače da nas dođu podržati“, rekao je trener Cibone Josip Sesar u najavi utakmice.

Ivan Majcunić u prošloj utakmici je postigao četiri poena, a sa Sesarom je najavio novi ogled protiv Zadra.

„Prva je utakmica bila do kraja neizvjesna, baš su sitnice odlučivale. Pokušat ćemo ispraviti neke svoje pogreške koje smo tamo radili te uz pomoć naših navijača izboriti treću utakmicu u ovoj seriji“, poručio je Ivan Majcunić.

Ulaznice se i ovaj puta mogu kupiti putem sustava ulaznice.hr kao i na blagajnama dvorane Dražen Petrović koje se otvaraju dva sata prije početka utakmice.

Foto; KK Cibona

Premijer liga

1Zadar 302+534
2Split 275+444
3Cibona 2210+140
4Cedevita Junior 2012+199
5Dinamo Zagreb 1913+208
6Zabok 1715+35
7Dubrovnik 1418-56
8Šibenka 1319-46
9Dubrava 1319-108
10Alkar 923-161
11DepoLink Škrljevo 725-337
12Bosco 131-852

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!