Tenis

Ružić poražena na startu kvalifikacija za Roland-Garros

HINA, Krešimir Milić • utorak, 23.05.2023.
Ružić poražena na startu kvalifikacija za Roland-Garros

Osvojila je prvi set hrvatska predstavnica, a onda je uslijedio pad u igri. Slavila je češka predstavnica s 2:1 setovima...

Hrvatska tenisačica, 20-godišnja Antonia Ružić, 230. tenisačica svijeta, nije se uspjela plasirati u 2. kolo kvalifikacija za nastup na drugom ovogodišnjem Grand Slam turniru Roland-Garrosu u Parizu, uspješnija od nje bila je 146. na WTA ljestvici Čehinja Brenda Fruhvirtova sa 3:6, 6:2, 7:6.

Igraj na mečeve kvalifikacija Roland-Garrosa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon osvojenog prvog seta uslijedio je pad u igri Ružić u drugom koji se nastavio sve do vodstva Fruhvirtove od 4:1 u trećem setu. Tada je uslijedio povratak naše igračice koja je čak i povela sa 6:5 te imala servis za pobjedu.

Nažalost, nije uspjela okončati susret tada pa se ušlo u produženi tie-break u kojem je Ružić bila u stalnoj prednosti do 7:6. Potom niti jedna igračica nije mogla osvojiti poen na svom početnom udarcu, Fruhvirtova je s dva mini-breaka povela 8:7, Ružić je uzvratila te kod vodstva 9:8 imala i meč-loptu uz servis.

No, potom je opet izgubila oba svoja servisa pa je Fruhvirtova stigla do meč-lopte uz servis koju nije iskoristila. Kod rezultata 10:10 Čehinja je ipak osvojila poen na svom servisu i kod prednosti 11:10 iskoristila drugu meč-loptu, ovoga puta na servis Ružić.

Još u ponedjeljak iz kvalifikacija je ispala i Tara Würth, dok će kasnije u utorak svoje dvoboje 1. kola još igrati Petra Marčinko protiv Kanađanke Katherine Sebov i Ana Konjuh protiv Belgijanke Yanine Wickmayer.

Roland-Garros kvalifikacije, 1. kolo
Antonia Ružić - Brenda Fruhvirtova 6:3, 2:6, 6:7

Inga Ćužić / Zagreb Ladies Open

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!