Tenis

Petra Marčinko preokretom preskočila prvu prepreku u kvalifikacijama Roland-Garrosa

Branimir Korać • utorak, 23.05.2023.
Petra Marčinko preokretom preskočila prvu prepreku u kvalifikacijama Roland-Garrosa

Petra Marčinko igrat će u drugom kolu kvalifikacija Roland-Garrosa. Marčinko je odradila vrlo dobar posao na startu kvalifikacija pobjedom protiv Kanađanke Katherine Sebov...

Iako ih na WTA ljestvici dijeli više od 100 mjesta, Petra Marčinko svladala je 147. igračicu svijeta Kanađanku Katherine Sebov. U prvom kolu kvalifikacija Roland-Garrosa, Marčinko je bila uspješnija u tri seta.

Igraj na mečeve kvalifikacija Roland-Garrosa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Petri je ovo drugi nastup u kvalifikacijama na Grand Slam turnirima u karijeri, igrala je i ove godine u Melbourneu gdje je također preskočila prvu prepreku, međutim pala je na drugoj.

U Parizu nije dobro krenula, Sebov je odmah pobjegla na 4:0, Petra je vratila jedan izgubljeni servis, ali ne i drugi te je izgubila prvi set sa 6:3.

Nakon toga posve drugačija priča. Marčinko je igra sve bolje, u odnosu na prvi set smanjila je broj pogrešaka i Sebov je imala sve više problema. Drugi set Petra je uzela bez izgubljenog gema, u trećem setu Marčinko je ispustila samo dva gema i projurila u polufinale kvalifikacija.

Tamo će igrati protiv Dankinje Clare Tauson s kojom se susrela prošle godine u polufinalu Poitiersa, a meč je okončan predajom Dankinje u trećem setu kod 1:1.

Roland-Garros, kvalifikacije, prvo kolo:
Petra Marčinko (Hrvatska) - Katherine Sebov (Kanada) 3:6, 6:0, 6:2

FOTO: Mario Čužić/HTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!