Tenis

Ana Konjuh bez prave šanse protiv nekadašnje polufinalistice US Opena

Petar Jenjić • utorak, 23.05.2023.
Ana Konjuh bez prave šanse protiv nekadašnje polufinalistice US Opena

Ana Konjuh upisala je poraz na startu kvalifikacija za Roland-Garros. U prvom kolu bolja je od nje bila belgijska tenisačica Yanina Wickmayer...

Daleko je od svojih najboljih igara Yanina Wickmayer koja je prije sada već 14 godina igrala polufinale US Opena i ostvarivala solidne rezultate na Grand Slamovima.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Trenutno je 140. tenisačica svijeta, a prije dolaska na kvalifikacije za Roland-Garros osvojila je 100 tisuća dolara vrijedan turnir u Trnavi. Pozitivan niz nastavila je i u Parizu.

Za protivnicu je imala Anu Konjuh koja je u prethodnih osam mečeva upisala sedam poraza, a danas je stigao i osmi. Wickmayer je bez većih problema slavila u dva seta sa 6:3, 6:0.

Bio je to njihov treći međusobni dvoboj i prva pobjeda belgijske predstavnice koja je danas pobijedila nakon jednog sata i 14 minuta provedenih na terenu te tako izborila drugo kolo kvalifikacija.

U prvih sedam gemova vidjeli smo po dva breaka sa svake strane. Kod vodstva 4:3 Wickmayer ponovno oduzima servis, a zatim privodi set prema kraju. U drugom nije izgubila nijedan gem.

Roland-Garros, 1. kolo kvalifikacija:
Yanina Wickmayer - Ana Konjuh 6:3, 6:0

FOTO: HTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!