Tenis

Predstavljeno novo izdanje "Gem Set Hrvatska": 'Do sada smo imali dva prekrasna projekta'

HINA, Petar Jenjić • utorak, 23.05.2023.
Predstavljeno novo izdanje "Gem Set Hrvatska": 'Do sada smo imali dva prekrasna projekta'
Foto: EPA

Održana je press konferencija na kojoj je najavljeno novo izdanje humanitarnog projekta pod nazivom "Gem Set Hrvatska". Nastupit će brojni sportaši, a cilj projekta je prikupljanje novčanih sredstava za izgradnju multifunkcionalnih sportskih igrališta...

Treće izdanje humanitarnog projekta Gem Set Hrvatska u organizaciji Zaklade "Marin Čilić" održat će se u Zadru 16. i 17. srpnja 2023. godine, najavljeno je na novinarskoj konferenciji u zagrebačkom hotelu Esplanade.

Cilj humanitarnog projekta Gem Set Hrvatska je prikupljanje novčanih sredstava za izgradnju multifunkcionalnih sportskih igrališta koja će služiti kao stalni prostor za djecu kako bi se mogla družiti i sudjelovati u fizičkim aktivnostima te promocija važnosti sporta i igre za zdrav psihofizički razvoj djece i mladih.

"Ideja za ovaj sportski događaj rodila se 2018. potaknuta velikim uspjehom naših nogometaša i želja mi je bila okupiti vrhunske, uspješne, hrvatske sportaše iz svih sportova i da napravimo zajedno nešto za dobrobit naše zajednice. Imali smo do sada dva prekrasna Gem Set Hrvatska projekta u Zagrebu i u Petrinji, a naši proslavljeni sportaši svojom prisutnošću su pomogli da se o ovom projektu priča, da se promovira i da zajedno stvorimo jednu lijepu, humanitarnu priču o kojoj će se pričati i u svijetu" kazao je Marin Čilić na predstavljanju projekta.

"Zadovoljni smo jer smo napravili odlične rezultate do sada, izgradili smo četiri igrališta i presretni smo što ćemo pomoći i OŠ u Stankovcima da djeca dobiju priliku baviti se sportom. Veselimo se novim rezultatima i uspjesima Gem Set projekta kojima ćemo potaknuti još više djece na bavljenje sportom", dodao je hrvatski tenisač.

Nakon prvog izdanja na Šalati te izgrađenih igrališta u Tordincima i Grubišnom Polju, domaćin drugog izdanja bio je grad Petrinja, koji je ugostio najtrofejnije sportaše i sportašice Hrvatske, a prikupljenim sredstvima izgrađena su dva sportska igrališta za djecu, potresom pogođene Sisačko-moslavačke županije.

Marin Čilić, Luka Modrić, Ivan Perišić, Borna Ćorić, Mario Mandžukić, Mateo Kovačić, Bojan Bogdanović, braća Sinković, Ivan Dodig, Luka Cindrić, neka su od imena velikana hrvatskog sporta koji su svojim dolaskom obogatili događaje i pomogli u promociji projekta.

Treći Gem Set Hrvatska u Zadru 16. i 17. srpnja okupit će brojne proslavljene hrvatske sportaše i druge istaknute uzvanike. Prvi dan aktivnosti se održavaju u centru Zadra, ispred crkve Sv. Donata gdje će biti teniski park sa zabavnim i edukativnim aktivnostima za djecu i druženje s proslavljenim sportašima uz razne aktivacije u suradnji s partnerima projekta.

Drugi dan se održava humanitarni teniski turnir u parovima u ŠRC Višnjik u Zadru, kada će svjetski poznati tenisači odmjeriti snage s proslavljenim sportašima iz ostalih sportova.

"Prije svega od srca se želim zahvaliti Zakladi Marin Čilić, osobno i u ime cijele OŠ Petar Zoranić i Općine Stankovci, jer su odabrali baš nas. Igralište ima veliki značaj za Školu, ali i samu Općinu. Izgradnjom ovog multifunkcionalnog sportskog igrališta naša će djeca dobiti veliki prostor za druženje, sport i rekreaciju i priliku da kao i druga djeca ostvare svoje snove. Jedan od najvećih izazova mladih u ruralnim naseljima, zbog nedostatka kulturnih i sportskih sadržaja, odnosi se na ostvarivanje jednakih mogućnosti u kontekstu osobnog i profesionalnog razvoja. Zahvaljujući ovoj donaciji zajedno ćemo otkloniti prepreke koje se nalaze na putu uspjeha budućih sportskih nada", kazala je Božena Delić Žepina, ravnateljica Osnovne škole Petar Zoranić iz Stankovaca kojoj će Zaklada "Marin Čilić" izgraditi multifunkcionalno sportsko igralište u okviru ovogodišnje manifestacije Gem Set Hrvatska.

FOTO: EPA/GEORGIOS KEFALAS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisMarin Čilić
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!