Košarka

Predkadeti Cedevite Junior dominantno do titule, juniori Zadra uzeli naslov prvaka

Petar Jenjić • utorak, 23.05.2023.
Predkadeti Cedevite Junior dominantno do titule, juniori Zadra uzeli naslov prvaka

Zaključena su Prvenstva Hrvatske za predkadete i juniore u košarci. Titulu najboljih odnijeli su Cedevita Junior i Zadar koji su bili dominantni u finalnim susretima...

Predkadeti Cedevite osvojili su naslov prvaka Hrvatske nakon što su u finalu visoko slavili protiv vršnjaka iz Zadra rezultatom 82:54. Tako su sezonu zaključili sa svih 27 pobjeda u natjecateljskim utakmicama.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Najbolji je u finalu bio Zvonimir Dujaković s 19 poena i 11 skokova, a proglašen je i za MVP-ja završnice. Zadrane je predvodio Šime Grbin s 19 poena i 12 skokova.

Borba za broncu otišla je na stranu Cibone koja je bila bolja od Pazina sa 83:71, a dvoboj je prelomila u posljednjoj četvrtini. Ante Garac i Martin Salamunić su ubacili po 25 poena, dok je Pazin predvodio Aleks Travanja s 19 koševa.

Titulu u juniorskoj konkurenciji nakon dvije godine uzeo je Zadar koji je s 25 razlike razbio vršnjake iz Cibone. Na koncu je slavio rezultatom 89:54.

Zadar je do pobjede predvodio MVP završnice Roko Lukić s 20 poena i devet skokova, dok je najbolji kod Cibone bio Luka Frančešević s 19 koševa.

U utakmici za treće mjesto Cedevita Junior bila je bolja od Splita sa 76:65 uz 26 poena, 11 skokova i osam asistencija Ivana Bogdanovića. Žute je predvodio David Pavin sa 17 koševa.

PH predkadeti, finale:
Cedevita Junior - Zadar 82:54

PH predkadeti, utakmica za 3. mjesto:
Cibona - Pazin 83:71

PH juniori, finale:
Cibona - Zadar 54:89

PH juniori, utakmica za 3. mjesto:
Split - Cedevita Junior 65:76

FOTO: Markus Speske

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!