Košarka

Boston Celticsi ostali na životu, pobjedom u Miamiju smanjili u seriji

Branimir Korać • srijeda, 24.05.2023.
Boston Celticsi ostali na životu, pobjedom u Miamiju smanjili u seriji
Foto: EPA

Boston Celticsi smanjili su u finalnoj seriji Istočne konferenciji na 3-1 nakon što su slavili u gostima kod Miamija sa 116:99...

Vrlo zanimljiva serija između Boston Celticsa i Miami Heata ipak se nastavlja. Heat je nakon tri pobjede imao priliku na Floridi zaključiti priču i pridružiti se Denver Nuggetsima u finalu lige, ali nije uspio, Boston je bio bolji sa 116:99.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Celticsi su slavili u susretu u kojem su u prvom poluvremenu imali problema i nisu mogli preuzeti igru u svoje ruke, međutim u nastavku susreta sve je bilo u njihovom znaku, drugo poluvrijeme u potpunosti je pripalo Bostonu koji je apsolutno dominirao.

Miami je imao 3-0 u seriji, vodio devet razlike početkom drugog poluvremena i Celticsi su polako klizili u poraz, ali Boston je imao spreman odgovor i napravio je preokret, treću dionicu dobio je s 38:23 i izborio povratak u svoju dvoranu gdje će se opet boriti za povratak u Miami.

Za Celticse je svaka utakmica u nastavku serije eliminacijska i svaki susret je potencijalno posljednji u seriji. Osjetila se ta nervoza u njihovim redovima i nisu bili u najboljem izdanju u toj početnoj fazi. Ipak, pronašli su način kako doći do pobjede, okrenuli su meč u pravo vrijeme i izborili nastavak serije.

Serija 18:0 okrenula je susret u potpunosti na stranu Bostona, iz minusa devet poena odjednom se našao u plusu devet poena i to je bila prekretnica.

Boston će pokušati ono što još nitko nije uspio, probat će okrenuti seriju u potpunosti i postati prva momčad koja je nakon 3-0 napravila preokret i prošla dalje. Dosadašnjih 150 pokušaja nije bilo uspješno.

Ostaje pitanje hoće li ovaj biti uspješan, Boston je sposoban nanizati dovoljno pobjeda, ali pitanje je hoće li to moći u play-off ritmu.

Za takvo što trebat će mu izdanje njegovih zvijezda iz drugog poluvremena dvoboja protiv Miamija i šut na toj razini. Ubacio je 30 poena više od Miamija s trice, a predvodili su ga Jayson Tatum s 33 poena, 11 skokova i sedam asistencija i Jaylen Brown sa 17 poena. Kod Miamija Jimmy Butler na standardno visokoj razini s 29 poena i devet skokova dok je Gabe Vincent dodao 17 poena.

NBA:
Miami Heat - Boston Celtics 99:116 (3-1)

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!