Nogomet

Jarnijevi izabranici se oprostili od Europskog prvenstva bez pobjede

Krešimir Milić • srijeda, 24.05.2023.
Jarnijevi izabranici se oprostili od Europskog prvenstva bez pobjede
Foto: Pixsell

Hrvatska U-17 reprezentacija nije uspjela slaviti ni u posljednjoj utakmici na Euru u Mađarskoj. Prethodno su poraženi od Engleske i Švicarske, a prvenstvo su zaključili remijem s Nizozemskom…

Ni u trećoj utakmici grupne faze mlada Hrvatska U-17 reprezentacija nije uspjela doći do pobjede. Izabranici Roberta Jarnija na Europskom prvenstvu u Mađarskoj remizirali su u posljednjoj utakmici grupne faze 1:1 s Nizozemskom.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mladi Nizozemci do vodstva su stigli u 53. minuti kad je zabio 16-godišnji napadač Sparte Rotterdam Jesse Bal. Čekao se odgovor Jarnijevih izabranika da prvenstvo završe s barem jednom utakmicom bez poraza.

Odgovor je stigao u 66. minuti kad je strijelac bio talentirani stoper Osijeka Ljubo Puljić koji je zabio na asistenciju desnog beka Dinama Noe Mikića. Bio je to gol kojim su mladi hrvatski reprezentativci izborili remi u posljednjoj utakmici na Euru.

Podsjetimo, u prvoj utakmici slavila je Engleska s 1:0 protiv Jarnijevih izabranika, a u drugom Švicarska s 2:1. Te dvije reprezentacije su izborile i plasman u nokaut fazu nakon remija 0:0 u posljednjoj utakmici. Engleska je završila kao prva u skupini D sa sedam bodova, a s istim brojem bodova i lošijom gol-razlikom na drugom mjestu je Švicarska.

Hrvatska je zbog bolje gol-razlike s jednim bodom, koliko imaju i Nizozemci, završila natjecanje na trećem mjestu u skupini.

, FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!