Tenis

Petra Marčinko bez šanse protiv sjajne mlade Dankinje, Tauson ispustila samo tri gema

Mihaela Bradovski • srijeda, 24.05.2023.
Petra Marčinko bez šanse protiv sjajne mlade Dankinje, Tauson ispustila samo tri gema
Foto: FaH

Petra Marčinko neće igrati u glavnom ždrijebu Roland-Garrosa. Ona je u drugom kolu kvalifikacija uvjerljivo poražena od Dankinje Clare Tauson...

Kao i na Australian Openu na početku godine u debitantskom nastupu u kvalifikacijama, Petra Marčinko zaustavljena je u drugom kolu. Ovaj put naišla je na Claru Tauson, talentiranu Dankinju koju je već osjetila na terenu.

Igraj na mečeve kvalifikacija Roland-Garrosa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bilo je to u Poitiersu prošle godine kada je Tauson predala meč u polufinalu iz protesta zbog nekoliko sudačkih odluka koje joj nisu išle u prilog i bile su dvojbene.

Ovdje Tauson nije imala previše razloga za nezadovoljstvo, dominirala je susretom, Marčinko nije bila raspoložena i sve je išlo u korist Dankinje.

U prvom setu Marčinko se uspjela vratiti breakom za smanjenje na 2:3, činilo se da će potpuno uhvatiti priključak, ali od narednih deset gemova, osvojila je samo jedan i ubilježila vrlo uvjerljiv poraz.

Tauson tako prolazi dalje i potvrđuje kako se sve više vraća na one stare staze od prije ozljede leđa koja ju je dosta unazadila.

Roland-Garros, kvalifikacije drugo kolo:
Clara Tauson (Danska) - Petra Marčinko (Hrvatska) 6:2, 6:1

FOTO: HINA/ HTS/ Mario ĆUŽIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!