Zimski sportovi

Panthersi dovršili posao protiv Hurricanesa i izborili prolaz u finale NHL doigravanja

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 25.05.2023.
Panthersi dovršili posao protiv Hurricanesa i izborili prolaz u finale NHL doigravanja

Hokejaši Floride prvi su finalisti ovosezonskog doigravanja NHL lige nakon što su u finalu Istočne konferencije s 4-0 u seriji bili bolji od Caroline...

Do četvrte pobjede, koja ih vodi prema velikom finalu, igrači Floride su došli pred svojim navijačima te su svladali Carolinu 4:3 (2:1, 1:1, 1:1).

Igraj na utakmice NHL doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Junak pobjede bio je Matthew Thachuk koji je pet sekundi prije kraja susreta, u trenucima dok je Florida imala igrača više, postigao pogodak za slavlje svoje momčadi.

Ranije kroz utakmicu Florida je većinu vremena vodila počevši od 41 sekunde kada je Anthony Duclair postigao prvi pogodak na susretu za 1:0 domaćina. Spomenuti Tkachuk je povećao na 2:0, ali se Carolina uspjela vratiti i izjednačiti na 2:2 nakon što su pogađali Paul Stastny i Teuvo Teravainen.

Sredinom druge trećine Florida je opet povela, ovaj put golom Ryana Lomberga, dok je tri i pol minute prije kraja na 3:3 izjednačio Jesper Fast. Potom je uslijedila završnica u kojoj je Tkachuk postao veliki domaći heroj.

U finalu će Florida igrati protiv pobjednika finalne serije Zapadne konferencije u kojoj Vegas ima 3-0 protiv Dallasa.

Hokejaši Floride po drugi put će u povijesti igrati finalnu seriju NHL lige. Prvi su put u finalu biti 1996. godine kada su poraženi od Colorada s 0-4.

NHL doigravanje, finale Istočne konferencije:
Florida - Carolina 4:3 (Florida je dobila seriju s 4-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!