Nogomet

Iniesta potvrdio odlazak iz Vissel Kobea, ali i nastavak igračke karijere

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 25.05.2023.
Iniesta potvrdio odlazak iz Vissel Kobea, ali i nastavak igračke karijere
Foto: EPA

Andres Iniesta, proslavljeni 39-godišnji španjolski nogometaš i nekadašnji član Barcelone, najavio je kako odlazi iz japanskog prvoligaša Vissel Kobea, ali i da još uvijek neće okončati karijeru...

Klub iz Kobea Iniesta napušta zbog činjenice da sve manje igra, ali je najavio i da nema namjeru staviti točku na sjajne igračke godine.

Igraj na Vissel Kobe - FC Tokio na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Moja je želja bila umiroviti se u Vissel Kobeu. No, dogodile su se neke stvari na koje ne mogu utjecati. Igram sve manje i trener ima neke drugačije ideje. Napuštam klub, ali i dalje imam u planu igrati", rekao je Iniesta koji je ukupno, od 2018. godine kada je došao u Japan, postigao 26 pogodaka i pritom 25 puta asistirao za ovu momčad. Vissel Kobe je nakon četrnaest odigranih kola vodeća momčad tamošnje J1 lige.

Inače, Vissel Kobe je Iniesti bila tek druga momčad u profesionalnoj karijeri. Od 2002. godine pa sve do 2018. bio je član Barcelone s kojom je osvojio sve, u društvu s Messijem, Xavijem i ostalima.

Za španjolsku reprezentaciju je odigrao 131 utakmicu te je postigao trinaest pogodaka. Posebno upamćen ostaje onaj u finalu Svjetskog prvenstva 2010. godine kada je njegova Španjolska, tim pogotkom u 116. minuti, svladala Nizozemsku s 1:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!