Ostali sportovi

Hrvatska ženska reprezentacija u polufinalu Svjetskog prvenstva!

Sportnet, Petar Jenjić • četvrtak, 25.05.2023.
Hrvatska ženska reprezentacija u polufinalu Svjetskog prvenstva!

Hrvatska ženska kuglačka reprezentacija izborila je polufinale Svjetskog prvenstva. U jako zanimljivom četvrtfinalu protiv Češke odigrala je odlično i stigla do pobjede...

U utakmici protiv reprezentacije Češke, koja je počela napeto i neizvjesno, hrvatske kuglačice odigrale su odlično, i to najbolju utakmicu do sad. Rezultatom 2:0 i 3688:3569 upisale su pobjedu koja ih je odvela u polufinale Svjetskog prvenstva.

Utakmica se igrala na šest staza, što je odmah u startu značilo dinamičniju i bržu igru, izmjenu rezultata i napetost do zadnje kugle. U prvom bloku igrale su odlično raspoložena Amela Nicol Imširović, koja je danas bila igračica utakmice, Ana Bacan Schneider i Valentina Gal.

Amela Nicol igrala je protiv Dane Martinkevic i s 3,5:0,5 i 643:604 nametnula igru koju je popratila Valentina Gal i s 2:0 i 600:584 sredila Annu Straufovu. Po srušenim čunjevima ni Ana Bacan nije podbacila, ali Čehinja Jana Braunova bila je ipak bolja za pet čunjeva i s 610:605 upisala poen na stranu Čehinja.

Nakon prvog bloka, Hrvatska je vodila u poenima 2:1, što je omogućilo curama lakše krenuti u igru, pa je tako Matea Juričić s tri dobivena seta i 620:572 sredila Nikolu Portysovu, Nataša Ravnić također s tri seta i 610:583 nije dala šansu Aneti Cvejnovoj, ali nažalost Vanesa Bogdanović, iako je igrala odlično, Čehinja Natalia Topicova imala je više sreće na svojoj strani, pa je osvojila poen na stranu Češke s rezultatom 616:610.

Odlična igra naših cura odvela ih je u polufinale, gdje ih čekaju pobjednice meča Mađarska – Njemačka. Kuglači igraju sutra, 26. svibnja, utakmicu za ulazak u polufinale, također protiv reprezentacije Češke.

FOTO: HKS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!