Ostali sportovi

Pucar ostao bez četvrtfinala na Svjetskom prvenstvu i dvoboja protiv najboljeg na svijetu

HINA, Krešimir Milić • četvrtak, 25.05.2023.
Pucar ostao bez četvrtfinala na Svjetskom prvenstvu i dvoboja protiv najboljeg na svijetu

Hrvatski stolnotenisač poražen je u osmini finala od egipatskog predstavnika Omara Assara. U četvrtfinalu Egipćanina čeka najbolji stolnotenisač svijeta Kinez Fan Zhendong...

Hrvatska je ostala i bez posljednjeg predstavnika na Svjetskom prvenstvu u stolnom tenisu u južnoafričkom gradu Durbanu. Bez plasmana u četvrtfinale ostao je 45. stolnotenisač svijeta Tomislav Pucar nakon poraza u osmini finala od Egipćanina Omara Assara koji je slavio s 4:0 (11:6, 11:9, 12:10, 11:8).

Igraj na mečeve Svjetskog prvenstva u stolnom tenisu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pucar nije uspio nastaviti niz nakon sjajne pobjede u 3. kolu protiv 15. stolnotenisača svijeta Nijemca Dimitrija Ovtcharova. Assar je bolje otvorio meč i bio bolji u ključnim trenucima drugog i trećeg seta u kojima je Pucar bio potpuno ravnopravan.

Vodio je hrvatski reprezentativac 35. stolnotenisača svijeta u drugom setu 9:7, a onda je izgubio četiri poena zaredom i Assar je poveo s 2:0 u setovima. Imao je vodstvo Pucar i u trećem setu od 9:7, ali nije uspio slaviti nakon što je izgubio jedinu set loptu u meču kod 10:9 rezultata.

Assar je poveo u četvrtom setu 7:2, a Pucar se uspio vratiti do 8:8 no to je bilo sve što je uspio protiv Egipćanina koji se nizom od tri poena probio u četvrtfinale.

U četvrtfinalu ga čeka najbolji svjetski stolnotenisač, Kinez Fan Zhendong. Fan Zhendong.

Svjetsko prvenstvo u stolnom tenisu, osmina finala
Tomisalv Pucar - Omar Assar 0:4 (6:11, 9:11, 10:12, 8:11)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!