Zimski sportovi

Pavlek: 'Napravit ćemo sve da se Sljeme vrati u kalendar Svjetskog kupa'

Krešimir Milić • četvrtak, 25.05.2023.
Pavlek: 'Napravit ćemo sve da se Sljeme vrati u kalendar Svjetskog kupa'
Foto: FaH

Odlukom FIS-a nakon 19 godina sljemenska utrka više nije u kalendaru Svjetskog kupa. Daljnje korake nakon te odluke Međunarodnog skijaškog saveza najavio je direktor Hrvatskog skijaškog saveza Vedran Pavlek…

Na sjednici FIS-a održanoj u srijedu u Zurichu donijela se odluka da se nakon 19 godina izbaci sljemenska utrka iz kalendara Svjetskog kupa. Vijeće nije uvažilo zahtjev i argumente Hrvatskog skijaškog saveza za organizaciju utrka na Sljemenu u sezoni 2023./24. kao ni preporuke pododbora za Svjetski kup u alpskom skijanju i Alpskog odbora za uključenjem Sljemena u kalendare.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nastalu situaciju prokomentirao je direktor Hrvatskog skijaškog saveza Vedran Pavlek u razgovoru za HRT i najavio daljnje korake.

"Mi smo žalosni i razočarani, no važno je reći da su ti kalendari samo za jednu sezonu, 2023./2024., FIS nema dugoročnu strategiju što se tiče kalendara natjecanja. Mi ćemo sve uraditi da se Sljeme što prije, već od sezone 2024./2025., vrati u kalendar Svjetskog kupa", rekao je Pavlek i nastavio:

"Svaki savez bori se za svoje interese, tako se naravno borimo i mi za svoj interes. U ovom trenutku nemamo čovjeka u Vijeću FIS-a, kad ga imate onda imate veći utjecaj, veću moć."

O razlozima izbacivanja iz kalendara nagađa.

"Ponavljam, imali smo peh s vremenom, ali imamo odličnu reprezntaciju i radit ćemo na tome da naši reprezentativci rade i dalje što bolje rezultate i da se sljemenske utrke što prije vrate u kalendar."

FOTO: HINA/Zvonimir KUHTIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!